Vi blickar framåt
Dags att summera 2019 – och även låta tre matjättar avslöja vilka svenska råvaror de vill se mer av framöver.
Oavsett om du är nytillkommen läsare eller har varit med ett tag så är det jätteroligt att du hänger med oss här i Weekly. Vi hoppas att årets trendspaningar och omvärldsbevakning har gett nya insikter och perspektiv. Det är inte bara team AGFO som har spanat. I år har inte mindre än 15 gästspanare delat med sig av tankar om framtiden. Snäppet fler är antalet svenska städer team AGFO har hunnit besöka under året: 17 stycken fördelat på 37 föreläsningar.2019 blev ett år med ökande intresse för mat, hållbarhet och innovationer. På AGFO talks har matsvinn, regenerativt jordbruk, cirkulär livsmedelsproduktion och ekonomiska modeller diskuterats. Och vilket publiktryck! Ett stort shout out till alla deltagare – publiken, panelister och partnerbolag.2019 blev ett år med ökande intresse för mat, hållbarhet och innovationer.På AGFO.se har vi djupdykt lite extra i vissa teman under året; kolinlagring, framtidens mjölk, biologisk mångfald, svamp, blockkedjeteknik och regenerativt jordbruk för att nämna några. Dessutom har vi funnit spännande initiativ i våra grannländer såväl som ett gäng nya robotar i matsystemet.Nästa vecka blickar vi in i 2020 och lägger önskningar för det nya året. Men vi är inte ensamma om att önska saker. Vad blir svaren när tre av Sveriges matjättar besvarar frågan: Vilka svenskproducerade grödor, kött och mejeriprodukter önskar ni mer av – nu och på sikt? Du läser svaren här.
FLER SPANINGAR AV LOVISA MADÅS