Kalendern
Här hittar du kommande event i det svenska matsystemet. Hittar du inte ditt event i kalendern? Tipsa oss så lägger vi in det.
Horisont Europa: Vad är ett Living Lab – och hur gör man för att delta?
Nästan två tredjedelar av den europeiska marken befinner sig i ett ohälsosamt tillstånd, visar nya rön från EU Soil Observatory (EUSO). EU-kommissionen har tagit fasta på de nya rönen och som svar tagit fram Mission Soil (A Soil Deal for Europe) och medfinansierar även partnerskapet AGROECOLOGY (European partnership on accelerating farming systems transition – agroecology living labs and research infrastructures).
ission Soil syftar till att öka förståelsen för jordhälsans betydelse och generera ny kunskap som omsätts i praktiken. AGROECOLOGY syftar till att öka omställningen mot ett mer hållbart europeiskt jordbruk. För att uppnå målen bidrar båda programmen till etableringen av så kallade Living Labs, där forskare och behovsägare kan samverka, testa och visa på nya lösningar.
Vad utgör ett Living Lab? Hur organiserar man sig för att söka Living Labs-projekt? Vilka problem kopplat till markanvändning och jordbruk är prioriterade i programmen? Det är några av de frågor som kommer att besvaras under seminariet. Metoden Living Labs presenteras liksom praktiska erfarenheter av att bilda ett konsortium och strukturera projekt. Lärdomarna kommer från Living Labs-projektet iCOSHELLs som RISE koordinerar samt ett av de första projekten i AGROECOLOGY. AGROECOLOGY-partnerskapet fokuserar på jordbruk medan Mission Soil inkluderar såväl jordbruk som skogsbruk och mark i urban och industriell miljö.
Seminariet arrangeras av Vinnova, Formas och KSLA. Det riktar sig till forskare, jordbrukare, skogsbrukare, andra typer av markägare samt civilsamhällesaktörer och företag med relevans till jordhälsa och markanvändning.
Nordic Seafood Summit 2025
Välkommen till Nordic Seafood Summit 2025!
Nordic Seafood Summit är mötesplatsen för sjömatsbranschens alla aktörer – från fiskare och odlare till grossister, förädlingsindustri, handel, restaurang, forskare, beslutsfattare och myndigheter. Eventet bjuder på unika möjligheter till insikter i hela kedjans verklighet, utmaningar och möjligheter.
Tillsammans med våra samverkansparter och finansiärer arbetar vi nu för ett spännande scenprogram med sidoevent och matchmaking för 2025.
FFCR Fastfood & Café & Restaurant Expo
Är du redo för årets hetaste branschmässa? Den 29-30 januari 2025 tar vi storstaden med storm och bjuder på en upplevelse du inte vill missa. Här får du spana in de senaste snackisarna och trenderna och även nätverka med över 250 utställare som visar upp årets produktlanseringar. Och ja, självklart kommer några av landets kändaste profiler att gästa scenområdet “Flavour Journeys”, där allt från små munsbitar till stora visioner står på menyn. Vi ses väl på Kistamässan i Stockholm?
Smart Farming 2025
Smart Farming 2025 fokuserar på hur produktion och lönsamhet kan öka på företagsnivå. Vi ser fram emot en dag full av intressanta föreläsningar om det senaste inom jordbruket, minimässa, företagspitchar, inspirerande panelsamtal och mingel.
Singapore: 3rd Annual Meat Evolution Leaders Summit 2025
Roadmap towards regulating, commercialising and consumer expectance
MEVO is a leaders summit that exclusively brings in-person for up to 200 decision makers from prominent to small-sized manufacturers, commercial producers, investors, cutting-edge technology providers, intellectuals, brands and future food vanguards who want to increase their knowledge and footprint in this lucrative growth market. It's not a question of if - but how we can regulate, commercialise and achieve consumer expectance now!
Livsmedel i fokus: Trendkoll
Trendkoll 13:e februari 2025
Glappet mellan rekommendationer och verklighet
Hur ser glappen ut mellan alla råd och rekommendationer kring livsmedel och verkligheten? Vilka tankar och åtgärder är på frammarsch för att hitta fram till gemensamma mål om en hållbar och hälsosam livsmedelsbransch?
SLU: The Goods and Bads of Green Marketing in Food Systems
Hur kommuniceras och förstås termer som ”ekologiskt”, ”lokalt” och ”miljövänligt” på olika sätt? När kan grön marknadsföring leda till positiv förändring och när riskerar den att leda till ”greenwashing”? Välkommen till en workshop som diskuterar och utforskar ”grön marknadsföring” i livsmedelssystemet.
Workshopen ges på plats i Alnarp och riktar sig till alla anställda och studenter vid SLU. Språket för workshopen är engelska, men diskussion och frågor kan lyftas på svenska. För anmälan, se den engelska kalenderhändelsen.
Workshopen är en del av SLU Future Foods arbete med att skapa utrymme för dialoger kring komplexa frågeställningar som rör den gröna omställningen och ett hållbart livsmedelssystem. Andra exempel är SLU Future Foods samarbete med dialogforumet TABLE som har resulterat i podcasten Meat: the Four Futures och en workshopserie om Framtiden för kött.
AGFO Transformation: Framtidens sjömat - så bygger vi ett hållbart vattenbruk (och slår Norge)
AGFO Transformation: Framtidens sjömat - så bygger vi ett hållbart vattenbruk (och slår Norge)
Odlad fisk, skaldjur och alger har en otrolig potential för vår framtida matförsörjning. Hur kan vi öka vårt vattenbruk, göra oss mer självförsörjande och samtidigt göra det på ett mer hållbart vis än tidigare?
🐟 Trendspaning 🐟 Panelsamtal 🐟Hybridevent 🐟 Mingel 🐟 Frukost
I del fyra i vår spännande serie AGFO Transformation fokuserar vi på vattenbruk: att odla fisk, skaldjur och alger i havet och på land. Ett område med stor potential för vår framtida matförsörjning. Näringsrikt och effektivt – men hållbart? Det är en av flera frågor vi kommer att behandla med hjälp av den senaste forskningen och en panel av forskare och entreprenörer.
Under seminariet söker vi svar på frågor så som:
Ökningen av fisk i världen kommer från odlingar, hur kan Sverige minska importberoendet och öka produktionen från hållbart vattenbruk?
Fisk, alger, sjöpung, musslor – hur ser förutsättningarna ut och vad har störst potential?
Hur går det för jättesatsningarna och vilka är de största hindren och utmaningarna för uppskalning?
Går det att bygga ett hållbart system, ekonomiskt, miljömässigt och socialt, där fisken mår bra?
USA: Future Food Tech 2025
Join global leaders from CPGs & retailers, ingredient and technology providers to cutting-edge innovators and investors for strategic networking, exclusive industry insight and start-up discovery.
Save the date: Matdagen 2025
Ta fram kalendern och sätt ett stort kryss för den 24 april 2025. Då är det än en gång dags för Matdagen – den svenska livsmedelsbranschens viktigaste, roligaste och i särklass godaste event. Mer info om tema och program kommer inom kort!
Spanien: Food 4 Future
Join the FoodTech 6.0 new era
Be part of Food 4 Future – Expo FoodTech, the leading FoodTech tradeshow and congress where to acquire cutting-edge technology, innovative products, and solutions that will boost the competitiveness and sustainability for the entire food value chain.
Schweiz: Hack Summit 2025
2 days of impactful conversations and groundbreaking pitches.
Join the debates with industry frontrunners to get exclusive insights, early signals and first hand data to leapfrog your competition.
Nederländerna: F&A Next Summit
F&A Next is about thought leadership and connecting promising startups and scale-ups to dedicated Food & Agtech investors and leading corporates. It includes two days of networking, pitching and debating the dynamics in food and agriculture. If you are wholeheartedly committed to the need for innovation in Food & Agriculture then make sure to join us!
Danmark: MAD7
MAD Symposium is back! After a seven-year hiatus, the most exciting gathering in food returns for mind-blowing ideas, inspiring talks, and meaningful connections. Under Build to Last, we’ll explore how we can best ensure that our planet, our communities, our industry, and we ourselves continue to thrive—now, and in the future
Borgeby fältdagar 2025
Monterbokningen är öppen! Nu bygger vi Borgeby FältDagar 2025 tillsammans med er!
Borgeby Fältdagar är lantbruksmässan i fält. Jordnära, fackmässa med tydlig inriktning på den professionella lantbrukaren. Mötesplatsen för alla som har lantbruk som främsta intresse och sysselsättning.
Livsmedelsdagarna 2025
Planeringarna inför Livsmedelsdagarna 2025 är i full gång.
Det går redan nu att boka sin plats, kontakta oss gärna om du vill bli en av våra partners, info@livsmedelifokus.se
Mer info> (Eller detta är allt som finns, men här är hemsidan ändå)
Nordic Grocery Store Expo 2025
En mötesplats där vi samlar dagligvarubranschen genom en unik och nischad mässa där du som besökare hittar det mesta som kan behövas i en livsmedelsbutik; allt från kundvagnar och belysning till färskvaror och hyllsystem.
Fast food, cafe and restaurant expo, Malmö
HÄR UPPTÄCKER DU NYHETERNA FÖRST
Bli först med de senaste produktlanseringarna och trenderna i Malmö 24-25 sept 2025. Träffa de större ledande leverantörerna och de små lokala uppstickarna under ett och samma tak. Vi ger dig en komplett överblick över vad branschen har att erbjuda och du blir först med det senaste.
Myllret av glada förväntansfulla människor och stämningen på mässgolvet är svårslagen. Missa inte chansen att uppleva atmosfären.
Bite Stockholm
Matsystemet behöver utvecklas för att möta morgondagens utmaningar.
På BITE vill vi skapa en plattform som möjliggör den förändringen.
En plattform där alla finns representerade – Från Frö till Foodtech – för att tillsammans skapa en hållbar omställning.
Här ges du möjligheten att du träffa företrädare från hela matsystemet för att diskutera förändring, skapa nya affärsmöjligheter och hitta nya och oväntade synergier.
Visa världen att ditt företag är en kraft att räkna med i den hållbara omställningen.
Presentera era idéer, produkter, kompetens och er vilja att samarbeta för att ta stegen framåt mot ett hållbart matssystem.
Tyskland: Anuga 2025
Anuga is the world's leading trade fair for food and beverages - lively, diverse, dynamic.
Openness and transparency, trust and partnership, trends and transformation: On the way to a sustainable and fair food system, the global food industry is currently experiencing dynamic change. As the world's leading trade fair for food and beverages, Anuga is bringing the largest international industry community together and generating a positive spirit of optimism.
Spot On Food 2025 (Krinova)
Krinovas stora matevent återkommer efter förra årets succé.
Nationella växtskyddskonferensen 2025
Spara datumet 12-13 november! Då arrangeras Nationella växtskyddskonferensen 2025 på Campus Ultuna i Uppsala. Den här gången ligger fokus på innovation och nytänkande inom växtskydd och skogsskador.
Anmälan öppnar under våren 2025.
Konferensen riktar sig till forskare, intresseorganisationer, myndigheter, företag, odlare och andra intresserade.
Matlust: Finansiering av framtidens företag
Vägarna för att växa sitt företag är många och ibland räcker det inte att göra det man vill med egen kraft. Så när är det läge att ta in kapital utifrån och hur ska man tänka för att det ska bli rätt?
Riskkapital, lån, bidrag, ängelinvesteringar och crowdfunding har varit några av sätten att finansiera sig hittills men i takt med att vi ställer om och det ekonomiska systemet börjar ifrågasättas så växer det fram nya typer av investeringsformer som är tänkta att passa framtida entreprenörer bättre. Med fokus på cirkularitet, syfte och regenerativa arbetssätt så byggs det nya typer av stöd som vänder upp och ner på de traditionella sätten att tänka.
Den 11 december kl 10:00 är du hjärtligt välkommen att kostnadsfritt delta i ett webbinarium om finansiering av framtidens företag. Webbinariet leds av Anna Branten, konsult, företagare och opinionsbildare.
Oavsett om du är en mer traditionell företagare på en befintlig marknad eller en förändringsivrare som bygger nya marknader så finns det något för dig att lära här under denna föreläsning där Anna reder ut begreppen och visar hur du kan hitta rätt.
SLU: Vad påverkar våra matval?
Vad påverkar våra matval?
Vilka faktorer påverkar våra matval, och hur kan våra matval bli mer hållbara? Det kan kännas som att det inte borde vara så svårt för konsumenter att välja bättre matalternativ. Men det är det, av en stor mängd olika skäl. Välkommen till ett webbinarium som presenterar en ny rapport om matval och konsumentbeteenden, och diskuterar hur våra matval kan bli mer hållbara.
Forskarna Fredrik Fernqvist, Sara Spendrup och Richard Tellström har skrivit en gemensam artikel och rapport om vad som påverkar våra matval. Det finns mycket forskning kring konsumenters matval, men inte så mycket kring just hållbarhetsaspekten. De tre forskarna har sammanfattat en stor mängd studier för att göra det lättare att peka ut konkreta områden att arbeta med framåt.
Under det här förlängda lunchwebbinariet presenterar författarna rapporten Därför äter vi som vi gör - en kunskapsöversikt om matval (SLU Future Food 2024) och diskuterar matval och konsumentbeteenden under ett samtal lett av vetenskapsjournalisten Ylva Carlqvist Warnborg.
Program
12:00-12:05 Välkomna och introduktion
Ylva Carlqvist Warnborg, SLU Future Food
12.05-12.50 Presentation av slutsatserna från rapporten
Fredrik Fernqvist, universitetslektor vid institutionen för människa och samhälle: forskar kring konsumentval och konsumentbeteenden
Sara Spendrup, universitetslektor vid institutionen för människa och samhälle; forskar om konsumentbeteende och hållbar matkonsumtion
Richard Tellström, SLU Future Food; etnolog och docent i måltidskunskap
12.50-13:00 Reflektioner från ett forskarperspektiv
Joachim Sundqvist, forskare med fokus på gastronomi och konsumentupplevelser vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap, Umeå Universitet
13:00-13:35 Frågor och samtal
Leds av Ylva Carlqvist Warnborg, vetenskapsjournalist, SLU Future Food
13:35-14:00 Eftersnack (för den som vill dröja kvar)
Nytt från Jordbruksverket om livsmedelsstrategin – hur kan mer av produktionen bli mat?
Välkommen till ett lunchseminarium den 10 december om hur mer av produktionen kan bli mat.
Information och anmälan
Datum: 10 december
Tid: klockan 12:00–12:55
Plats: digitalt via Zoom
Målgrupp: Aktörer i livsmedelskedjan på nationell, regional och lokal nivå
Vi startar lunchseminariet med att Karin Lindow berättar om resultaten i slutrapporten om livsmedelsförluster.
Därefter för vi ett samtal med potatis- och spannmålsodlaren Johan Andersson, Eleonore Falk, hållbarhetsledare på ICA och Sara Sundquist, hållbarhetsansvarig på Livsmedelsföretagen om utmaningar och incitament för att mer av livsmedelsproduktionen ska bli mat.
Därför gör vi detta
Jordbruksverket har inom ramen för regeringsuppdrag för minskat matsvinn tagit fram en slutrapport om livsmedelsförluster vid produktion av nötkött, griskött, mjölk, fisk och skaldjur, kvarnvete, potatis, morötter och jordgubbar. Livsmedelsförluster är det som har producerats i syfte att bli mat, men som inte går vidare i livsmedelskedjan. Slutrapporten sätter livsmedelsförlusterna i relation till olika hållbarhetsaspekter och anger tio åtgärdsområden för att mer ska bli mat.
Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi vars övergripande mål är en konkurrenskraftig livsmedelskedja där den totala livsmedelsproduktionen ökar, samtidigt som relevanta nationella miljömål nås, i syfte att skapa tillväxt och sysselsättning i hela landet.
Save the date: Nordiska perspektiv på markhälsa - en utforskande tvärvetenskaplig workshop
Begreppet markhälsa får allt större genomslag i den vetenskapliga litteraturen, i media och i politiska diskussioner. Olika sätt att införliva detta koncept i jord- och skogsbruk samt stadsplanering diskuteras för närvarande vid olika institutioner inom SLU. Men frågorna kvarstår: vad exakt är markhälsa och är det ett användbart koncept som kan sättas in i ett vetenskapligt ramverk?
Denna workshop syftar till att bringa klarhet i markhälsa ur ett tvärvetenskapligt vetenskapligt perspektiv, och vi bjuder in SLU-forskare från olika forskningsområden att delta. Vårt mål är att skapa en sammanhängande förståelse för markhälsa bland SLU-forskare, samtidigt som vi fördjupar oss i oenigheterna kring dess definition och praktiska användning. På lång sikt siktar vi på att utveckla en framtidsplan för markhälsa i norra Europa.
Slutseminarium: Uppskalning av svenska proteingrödor
Slutseminarium: Uppskalning av svenska proteingrödor
I detta projekt har vi undersökt vilka insatser som behövs för att skala upp odlingen av baljväxter i Sverige med syftet att möta en ökad efterfrågan på svenska vegetabiliska proteiner.
Program:
9:00 Introduktion
Johanna Olsson (RISE) introducerar projektet och samarbetet
09.10 Fältförsöken och odling på gård
Fredrik Fogelberg (RISE) berättar om fältförsöken med linser, sötlupin och kikärt och Frank Botermans (lantbrukare) berättar om odling av linser på gård
09.30 Odlingskalkyl
Camilla Persson (RISE) berättar om den odlingskalkyl för proteingrödor som tagits fram i projektet
09.40 Var vill vi vara om 3-5 år?
Från böna till bordet Håkan Jonsson (KÖPT)
10.00 Fikapaus
10.20 Hur ska affären utvecklas framåt - ICAs perspektiv?
Louise Lyckvik (ICA)
10.30 Hur ska affären utvecklas framåt - utifrån projektets resultat?
Fredrik Holmgren Holm (RISE)
10.40 Torkning av baljväxter
Hugo Westlin (RISE) berättar om de torkförsök som genomförts i projektet samt ger råd kring hur baljväxter ska torkas
11.00 Skånebönan
Hanna Savola (Livsmedelsakademin) berättar om kraftsamlingen kring prioriterade insatser för att öka odlingen och förädlingen av svenska baljväxter till livsmedel
11.20 Gemensam diskussion, avslutande sammanfattning och avslut
Johanna Olsson (RISE) och Diana Bengtsson (Lantmännen)
12.00 Gemensam lunch
Projektet bjuder!
13.00 Avslutning
Food & Health@ORU: Örebro universitets unika utbildningsprogram – Hållbara livsmedelssystem
Välkommen till seminariet Food &Health@ORU som kommer handla om Örebro universitets unika utbildningsprogram – Hållbara livsmedelssystem. Dagens gäster är Johanna Björklund, universitetslektor, och Ulf Hanell, universitetsadjunkt.
Örebro universitets unika utbildningsprogram – Hållbara livsmedelssystem - Food & Health@ORU
Välkommen till seminariet Food &Health@ORU som kommer handla om Örebro universitets unika utbildningsprogram – Hållbara livsmedelssystem. Dagens gäster är Johanna Björklund, universitetslektor, och Ulf Hanell, universitetsadjunkt.
Produktionen av mat spelar en nyckelroll för vilka chanser vi har att nå de globala målen för en hållbar framtid. Sedan hösten 2023 erbjuder Örebro universitet ett nytt program i miljövetenskap med inriktning mot hållbara livsmedelsprogram som ger kunskap och verktyg att hitta lösningar på de komplexa klimat- och miljöutmaningar som vi står inför, både på lokalt och globalt.
Programansvariga berättar om upplägget för denna tvärvetenskapliga utbildning samt de aktiviteter som studenterna gör för att få en så bred och verklig bild som möjligt av livsmedelssystemet och dess aktörer.
Datum: 29 november 2024.
Plats: Innovasalen, Labbet, campus Örebro, alternativt online (Zoom). Zoom-länken skickas via e-post dagen före seminariet.
Tid: Frukost serveras från 08.00. Seminariet pågår mellan 08.45 och 09.30.
Språk: Presentationerna ges på svenska, men frågor kan också ställas på engelska.
Mjölkveckan 2024 - konferens 28 november
Varmt välkommen till årets Mjölkvecka där vi lyfter möjligheter och utmaningar för svensk mjölkproduktion. Vi diskuterar utvecklingsvägar och hur forskningen kan bidra till utvecklingen. Den 28 november arrangeras en fysisk konferens i Uppsala (som även sänds digitalt) och resten av veckan arrangeras olika digitala aktiviteter.
SLU - Jordbruksekonomisk konferens 2024
Save the date! Den 27 november är det återigen dags för Jordbruksekonomisk konferens. Välkomna till SLU Ultuna för en dag om företagsledning och ekonomi. Konferensen följs av Mjölkdagen den 28 november. Klicka på rutan så kommer du till förra årets konferenssida och en filmad verison av dagen.
Danmark: Agromek
Visit Agromek, which is Northern Europe's largest agricultural fair, and which for more than 40 years has brought together the agricultural industry, its suppliers, customers and business partners.
Agromek is held every two years at the MCH Messecenter Herning in Herning. We had a great trade fair in November 2022 with more than 40,000 visitors and we look forward to welcoming you again in November 2024.
Hur kan certifiering underlätta hållbarhetsredovisning? Experter från 2050 Consulting och KRAV ger dig svar.
Hur kan certifiering underlätta hållbarhetsredovisning?
I del 3 ger vi dig en bild av arbetet med att förbättra KRAVs regelverk och fokuserar på hur certifieringar kan underlätta och förbättra hållbarhetsredovisning, med insikt från experterna på 2050 Consulting. Vilka krav är på väg, hur ser förutsättningarna ut för olika aktörer i branschen och hur kan certifiering hjälpa till att verifiera och följa upp hållbarhetsdata längs hela värdekedjan? Hur kan KRAV-certifieringen idag och i framtiden möta dessa behov och skapa effektiva lösningar för hållbarhetsredovisning?
Få svar på dessa frågor och lär dig mer om vad som krävs för att vara redo för framtidens hållbarhetskrav – anmäl dig på en gång!
Nollvisionskonferens för undernäring hos äldre
Save the date!
En konferens där vi samlas för att utbyta kunskap och inspiration i arbetet mot undernäring hos äldre.
Mer information kommer.
Helsingfors: Slush 2024 – The World's Leading Startup Event
Slush is a not-for-profit building the world’s leading startup event delivering actionable company-building advice and bringing together the who’s who in the ecosystem.
No other event on earth brings together the core of the startup ecosystem like Slush. Whether you’re looking to meet founders, startup operators, investors, media, or policymakers — this is the place to be. Our Meeting Area has 300 tables ready to be booked — last year, 20,500 meetings took place during both Slush days. That’s more than 800 meetings per hour.
AGFO talk: Visoner för matsystemet
AGFO Talk 20 november:
Framtidsvisioner: Så ser framtidens matsystem ut –eller?
Hur ser matsystemet ut 2040? 2050? Vad finns det för visioner? Behöver vi visioner? Och hjälper oss visioner att nå dit? I ett lite annorlunda AGFO talk tittar vi på framtiden med positiva glasögon, men med kritisk blick.
Ät!Stockholm
Ät!Stockholm är en tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror som också är utvecklade och producerade i Stockholms län. Tävlingen arrangeras av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm, Södertälje kommun och MatLust Utvecklingsnod. Ät!Stockholm 2024 avgörs den 19 november på Södertälje Science Park. En dag full av smaker, möten och energi!
Nu är intresseanmälan till Ät!Stockholm 2024 öppen!
Helsinki: TONIC Food Tech Business Summit
TONIC stage program is all about food, tech and fun. You can expect food industry experts highlighting the trends and business opportunities of today and tomorrow. 10 entrepreneurs will be battling for the top food tech startup in TONIC Pitching Competition. Sprinkled with some exciting entertainment (involving food of course!).
Dagligvarugalan 2024
Fri Köpenskap fortsätter att utveckla fler event och under 2024 kommer vi förutom Dagligvarugalan i Stockholms stadshus också arrangera tre eftermiddagsevent. Dagligvarudagen Norrland, Dagligvarudagen Svealand och Dagligvarudagen Götaland. På dessa event blir det mycket tid för mingel och nätverkande. Vi kommer dela ut priser och offentliggöra finalister och vinnare. Nytt för i år är att vi kommer ha regionsfinaler vilket innebär att vi utser tre finalister per region i flera kategorier. Därefter utses en vinnare i regionen som sedan kvalar direkt som finalist till Dagligvarugalan i Stockholms stadshus.
Storbritannien: Plant Based World Expo
Meet with thousands of buyers who are looking for plant-based products like yours.
Join the only 100% plant-based B2B event in Europe dedicated to connecting plant-based brands with a mainstream audience of retailers, foodservice professionals and investors. The buzz around plant-based foods and products is undeniable and there is a growing number of innovative new brands in the marketplace. Give your company a competitive edge by reserving your stand at Plant Based World Expo.
Foodtech Forum 2024
Join us for a half-day event that promises to ignite your taste buds and supercharge your mind with the latest in foodtech. Welcome to the Foodtech Forum 2024, where pioneers, professionals, and visionaries converge to redefine the food system!
Sälja till restaurang, café och bredda sin verksamhet - lunchwebbinarie
Länsstyrelsen i Södermanland och Västmanland anordnar en serie lunchwebbinarier som riktar sig till dig som producerar, förädlar och säljer livsmedel och vill utveckla din verksamhet samt dig som vill arbeta mer med lokala råvaror. I del 3 pratar vi om att utvecklas med restaurang och café samt att bredda sin verksamhet.
Lantbruksforskningsdagen
På Lantbruksforskningsdagen presenteras senaste resultat från forskning som bedrivs med medel från svenska lantbrukare. Välkommen till en heldag där forskare, lantbrukare, rådgivare och andra verksamma inom näringen får möjlighet att mötas kring den tillämpade forskningen.
Baljväxter för humankonsumtion – dåtid, nutid och framtid - seminarium
Seminariet tar sin utgångspunkt i de nya Nordiska Näringsrekommendationerna (NNR 2023) och förslaget till de nya kostråden, där baljväxter nu lyfts fram med ett separat
kostråd ”Ät baljväxter ofta – gärna varje dag”.
Mot denna bakgrund arrangerar KSLA ett heldagsseminarium, där produktion och konsumtion av dessa livsmedel kommer att belysas från olika utgångspunkter som odling,
förädling, innovation, handel, hälsa, miljö och konsumentbeteenden. Välkommen!
Dalarnas Matmässa: Branschdag for livsmedelskedjan
Välkommen på en dag på Stiernhööks gymnasium i Rättvik, där vi lyfter och synliggör livsmedelsbranchen i Dalarna, från jord till bord. Syftet med dagen är att skapa, stärka nätverk, inspirera och skapa förutsättningar för bättre och nya affärer samt en ökad lönsamhet.
Dagen kommer att vara en mötesplats fyllt av inspiration och god mat riktat till alla som är en del av Dalarnas livsmedelskedja: Producenter, förädlare, upphandlare, inköpare, krögare, kockar och storkökspersonal – alla möts de på branschdagen.
Food & Health@ORU: The interplay between gut and brain health: the roles of psychology and nutrition
Welcome to this Food and Health@ORU seminar, where researchers at Örebro University will talk about a gut-brain interactions, focusing on the mental health aspects related to gut health and nutrition.
Gastrointestinal conditions are often accompanied by psychological symptoms. Interventions that target one may influence the outcome of the other. In this seminar, we will delve into gut-brain interactions, focusing on the mental health aspects related to gut health and nutrition. We will specifically address how psychological and nutritional interventions can impact on gut and brain health.
Åren går, kommer vi klara att nå Science Based Targets? - seminarium från Lantmännen
För sjätte året bjuder Lantmännen in till ett direktsänt seminarium där vi samlar företag och andra samhällsaktörer för spännande diskussioner och inspiration. I år fokuserar seminariet på de klimatmål som livsmedelsvärdekedjan har satt upp och vikten av att dessa går från vision till verklighet. Många inser utmaningarna för att nå sina högt satta åtaganden. Frågan är, kommer vi att klara att nå målen enligt Science Based Targets? Och, hur ska vi finansiera omställningen?
Frankrike: SIAL INSPIRE FOOD BUISNESS
UNITING AND INSPIRING FOOD PROFESSIONALS SINCE 1964
Any pro will tell you - if you go to one food exhibition this year, go to SIAL Paris. It’s the biggest one-stop shop in the industry, the place to be for tastemakers and trend-seekers who want to nurture their business.
For over 50 years, SIAL Paris has been welcoming a melting pot of industry players to the French capital to share their savoir-faire and create the recipes of the future.
The first edition was held during International Food Week in 1964, and united experts and enthusiasts from 26 countries. Today, the biennial attracts exhibitors and visitors from over 200 countries and is a flagship event in the worldwide food calendar.
Every two years, producers, importers, buyers and retailers, media specialists and independent associations of every shape and size meet at the largest exhibition venue in Paris for five-days of inspiration, debate and exchange. Whether you’re a rising startup or a large group, a hot new product or a blue-chip brand, an established chain or a groundbreaking retail model, SIAL Paris is your springboard for sustainable success.
Belgien: 18th European Food and Feed Law Conference
The EFFL Conference is an established annual event organised under the auspices of the European Food and Feed Law Review, bringing together experts from both public and private sectors. Renowned experts from the European Commission, food industry, private practice and academia will provide you with in-depth knowledge on the recent developments in European Food and Feed Law.
Fossilfri konkurrenskraft 2024
På Fossilfritt Sveriges årskonferens följer vi upp arbetet med att genomföra 22 branschers färdplaner för fossilfri konkurrenskraft. Färdplanerna ger tillsammans en bild av hur Sverige kan nå klimatmålen och hur politik och näringsliv måste samspela för att göra det möjligt.
Vi utlovar en heldag för dig som vill få fördjupad kunskap och aha-upplevelser om hur Sverige just nu ställer om.
Vi ses på Berns den 16 oktober!
Kött & Chark-SM 2024
Välkommen till Kött & Chark-SM 2024!
Kort om Kött & Charkuteridagarna – branschens största mötesplats
Kött & Charkuteridagarna är fyllda med inspirerande konferensprogram som tar upp framtida utmaningar, förpackningsseminarium, myllrande branschmässa, mingel och diskussioner med branschkollegor! Dagarna avslutas under festliga former med bankett där de svenska mästarna får ta emot sina pokaler.
Kort om Chark-SM
Chark-SM är en tävling för charkuterier tillverkade och marknadsförda i Sverige och hundratals charkuteriprodukter tävlar om de åtråvärda mästartitlarna. Produkternas kvalitet och smak bedöms i 18 klasser enligt tydliga kriterier. Själva kvalitetsbedömningarna görs av en jury beståendes av ett 40-tal domare i nära samarbete med Högskolan i Kristianstad. I varje klass koras en svensk mästare samt guld-, silver- och bronsmedaljör. Vinnarna offentliggörs under bankettmiddagen på Kött & Charkuteridagarna den 17 oktober.
Kort om Styckar-SM
Fyra av Sveriges bästa och mest erfarna styckare möts på scen och gör inför publik upp om vem som tar hem den åtråvärda titeln – svensk mästare i styckning 2024. Peter Kullgren, Sveriges köttälskande landsbygdsminister inviger Styckar-SM och delar även ut pris till den stolta vinnaren under kvällens bankettmiddag.
För vem?
Branschmässa, konferens, förpackningsseminarium och Styckar-SM är öppet för alla som arbetar inom eller i anslutning till kött- och charkbranschen. Anmälan öppen till 10/10.
Elmia Lantbruk
Mässan för alla delar av det svenska lantbruket
Elmia Lantbruk är mötesplatsen som skapar förutsättningar för ett starkt svenskt lantbruk och ett hållbart och lönsamt lantbruk med tillväxt. Här möter produkter och idéer marknaden, samarbeten startas och ny kunskap får fäste på resan mot ett än mer hållbart lantbruk.
På mässan erbjuds många aktiviteter med allt från djurvisningar till teknikvandringar.