Tillbaka till alla evenemang

Nytt från Jordbruksverket om livsmedels­strategin – hur kan mer av produktionen bli mat?

Välkommen till ett lunch­seminarium den 10 december om hur mer av produktionen kan bli mat.

Information och anmälan

Datum: 10 december

Tid: klockan 12:00–12:55

Plats: digitalt via Zoom

Målgrupp: Aktörer i livsmedels­kedjan på nationell, regional och lokal nivå

Vi startar lunchseminariet med att Karin Lindow berättar om resultaten i slut­rapporten om livsmedels­förluster.

Därefter för vi ett samtal med potatis- och spannmåls­odlaren Johan Andersson, Eleonore Falk, hållbarhets­ledare på ICA och Sara Sundquist, hållbarhets­ansvarig på Livsmedelsföretagen om utmaningar och incitament för att mer av livsmedels­produktionen ska bli mat.

Därför gör vi detta

Jordbruksverket har inom ramen för regerings­uppdrag för minskat matsvinn tagit fram en slutrapport om livsmedels­förluster vid produktion av nötkött, griskött, mjölk, fisk och skaldjur, kvarnvete, potatis, morötter och jordgubbar. Livsmedels­förluster är det som har producerats i syfte att bli mat, men som inte går vidare i livsmedels­kedjan. Slutrapporten sätter livsmedels­förlusterna i relation till olika hållbarhets­aspekter och anger tio åtgärds­områden för att mer ska bli mat.

Livsmedels­strategin är en långsiktig tillväxt­strategi vars övergripande mål är en konkurrens­kraftig livsmedels­kedja där den totala livsmedels­produktionen ökar, samtidigt som relevanta nationella miljömål nås, i syfte att skapa tillväxt och sysselsättning i hela landet.

Läs mer och anmäl dig (senast 5 december)

Föregående
Föregående
4 december

Save the date: Nordiska perspektiv på markhälsa - en utforskande tvärvetenskaplig workshop

Nästa
Nästa
10 december

SLU: Vad påverkar våra matval?