Medlemmar tycker till
AGFO:s medlemmar vill gärna vara med och förändra matsystemet. Här publicerar vi våra medlemmars artiklar.
Marie & Kerstin: Årets nyårslöfte – tänk större!
Den svenska livsmedelskedjan har fantastisk potential att utvecklas och växa. Marie och Kerstin från Sweden Food Arena vill se att 2024 blir året då vi tänker större tillsammans. De passar också på att lista 5 positiva saker 2023.
Alexander Alvsilver: "Stöd till ett matsystem där ingenting slängs och allt åter-vinns”
Är du en av de som vill skapa win-win lösningar runt resurser? Nu satsar Vinnova 50 miljoner kronor på en industri där allt används och ingenting slängs. För det är ju galet. En tredjedel av den mat som produceras i världen slängs. Ungefär en tredjedel av utsläppen av växthusgaser från Sveriges hushåll beror på det vi äter. Och rester i livsmedelsproduktion som skulle kunna utgöra en värdefull resurs skickas till förbränning, rötning eller i bästa fall djurfoder.
Per Frankelius: 2022 ett fantastiskt år för Agtech
Vad var det mest spännande i Agtech 2022? Per Frankelius från Linköpings Universitet och ledare för Agtech 2030 bjuder på 16 personliga höjdpunkter.
Rickard Albin: “Så fixar vi morgondagens förädlingsled mellan primärproduktion och livsmedelsindustrin”
Rickard Albin, Innovationschef på Lyckeby Culinar AB tror att Sverige har mycket att vinna på att satsa på föräldlingsanläggningar.