Här är julens bästa tips
Vi guidar till reportage, poddar och filmer om allt från tekniska innovationer till framtidens hållbara matsystem.
Bästa alternativet till julfilmen
I behov av tv- och filmtips för helgen? 4 tips:Omtalade dokumentären Kiss the Ground har myllan i fokus, finns här.Lokalproducerat, hållbar mat och minskat matsvinn – våra AGFO Talks spänner över hela matkedjan. Se alla avsnitt härCrispr/Cas9 är i fokus pga Nobelpris. Förstå mer om den här spännande gentekniken genom att se dokumentären Genvägen.Rapsburgare, alger och kerzna finns när Vetenskapens värld kikar in i framtiden. Titta här
Bjud på fakta som förundrar vid julbordet
Vi listar sjutton fakta som sätter igång dialogen runt julbordet. Läs här
Mycket julmat över?
Här är 12 exempel på smarta lösning för upcycling, läs här.
🎧 Poddtips för julpromenaden
Vi guidar till svenska och internationella podcasts i gränslandet mat, tech och hållbarhet. Läs guiden här
Årets trendspaningar
Har du missat någon av AGFO:s många spaningar under året? Lugn, här finns hela listan samlad.
Insikter från rapportåret
Alger, biologisk mångfald, investeringar i agtech och växtbaserade proteiner. Det är något av innehållet i rapporterfloden från 2020. Vi summerar insikter här
Om jättens intåg
Höstens stora snackis har varit Amazons intåg på den svenska marknaden. Och hur ställde sig matbranschen till det? Läs här
In i strålkastarljuset
2020 var året när biologisk mångfald tog klivet ut i strålkastarljuset. Vi summerar artiklar och intervjuer här.
Topp 15: Årets mest lästa artiklar
Det här läste ni mest på AGFO.se under året – lista här.
Kolet tar plats
Alla pratade kolinlagring under året. Här reder vi ut allt du behöver veta.
Ladda inför nya året med kunskap
Vi guidar till framtidens matsystem här.
Under året svängde FN i en stor – och viktig fråga
Vinden har vänt inom FN:s äldsta fackorgan. För tio år sedan var FAO:s framtidslösning kraftigt ökad matproduktion och ett intensifierat jordbruk. Nu är det andra toner. Läs intervjun här
Årets mest okända svenska innovation
Svenska forskare har tagit fram en unik metod att göra livsmedel – av elektricitet och koldioxid. En innovation som i förlängningen skulle kunna utmana palmoljeindustrin. Läs här
Omtalade artikeln om lantbrukets klimatpåverkan
Ska man räkna jordbruket till godo all den kol som binds varje år i skördarna? Ja, menar Per Frankelius, docent i företagsekonomi på Linköpings universitet. Nej, säger Markku Rummukainen, professor i klimatologi på Lunds universitet och Sveriges representant i IPCC. Läs artikeln här
Förhoppningar för 2021
Team AGFO bjuder på insikter från 2020, jultips och tankar inför det nya året. Läs här
📺 Se årets AGFO Talks:
[embed]https://youtu.be/vw1vZD29uVo[/embed][embed]https://youtu.be/7FEJMk4SNqo[/embed][embed]https://youtu.be/7NZfCyHxC9E[/embed][embed]https://youtu.be/NP0Ft-izJx0[/embed]
Läs mer: