Här är julens bästa tips

Vi guidar till reportage, poddar och filmer om allt från tekniska innovationer till framtidens hållbara matsystem.

Bästa alternativet till julfilmen

I behov av tv- och filmtips för helgen? 4 tips:Omtalade dokumentären Kiss the Ground har myllan i fokus, finns här.Lokalproducerat, hållbar mat och minskat matsvinn – våra AGFO Talks spänner över hela matkedjan. Se alla avsnitt härCrispr/Cas9 är i fokus pga Nobelpris. Förstå mer om den här spännande gentekniken genom att se dokumentären Genvägen.Rapsburgare, alger och kerzna finns när Vetenskapens värld kikar in i framtiden. Titta här

Bjud på fakta som förundrar vid julbordet

Vi  listar sjutton fakta som sätter igång dialogen runt julbordet. Läs här

Mycket julmat över?

Här är 12 exempel på smarta lösning för upcycling, läs här.

🎧 Poddtips för julpromenaden

Vi guidar till svenska och internationella podcasts i gränslandet mat, tech och hållbarhet. Läs guiden här

Årets trendspaningar

Har du missat någon av AGFO:s många spaningar under året? Lugn, här finns hela listan samlad.

Insikter från rapportåret

Alger, biologisk mångfald, investeringar i agtech och växtbaserade proteiner. Det är något av innehållet i rapporterfloden från 2020. Vi summerar insikter här

Om jättens intåg

Höstens stora snackis har varit Amazons intåg på den svenska marknaden. Och hur ställde sig matbranschen till det? Läs här

In i strålkastarljuset

2020 var året när biologisk mångfald tog klivet ut i strålkastarljuset. Vi summerar artiklar och intervjuer här.

Topp 15: Årets mest lästa artiklar

Det här läste ni mest på AGFO.se under året – lista här.

Kolet tar plats

Alla pratade kolinlagring under året. Här reder vi ut allt du behöver veta.

Ladda inför nya året med kunskap

Vi guidar till framtidens matsystem här.

Under året svängde FN i en stor – och viktig fråga

Vinden har vänt inom FN:s äldsta fackorgan. För tio år sedan var FAO:s framtidslösning kraftigt ökad matproduktion och ett intensifierat jordbruk. Nu är det andra toner. Läs intervjun här

Årets mest okända svenska innovation

Svenska forskare har tagit fram en unik metod att göra livsmedel – av elektricitet och koldioxid. En innovation som i förlängningen skulle kunna utmana palmoljeindustrin. Läs här

Omtalade artikeln om lantbrukets klimatpåverkan

Ska man räkna jordbruket till godo all den kol som binds varje år i skördarna? Ja, menar Per Frankelius, docent i företagsekonomi på Linköpings universitet. Nej, säger Markku Rummukainen, professor i klimatologi på Lunds universitet och Sveriges representant i IPCC. Läs artikeln här

Förhoppningar för 2021

Team AGFO bjuder på insikter från 2020, jultips och tankar inför det nya året. Läs här

 📺 Se årets AGFO Talks:

[embed]https://youtu.be/vw1vZD29uVo[/embed][embed]https://youtu.be/7FEJMk4SNqo[/embed][embed]https://youtu.be/7NZfCyHxC9E[/embed][embed]https://youtu.be/NP0Ft-izJx0[/embed]

Gillade du det här? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev AGFO Weekly – signa upp här

Läs mer:

Alla trendspaningar under 2020

Stora förväntningar på 2020

Profilerna: Detta hoppas vi på 2020

Bästa boktipsen att ge bort i julklapp

Trenderna som definierar 2020

2019: Här är årets gästspanare

Föregående
Föregående

Topp 15: Årets mest lästa artiklar

Nästa
Nästa

AGFO Talk: Kolinlagring som ny affärsmodell