Här ser du vårens sista AGFO Talk - live!

Lokalproducerat mat efterfrågas som aldrig förr – men vad betyder egentligen begreppet? Och vilken roll spelar den lokala maten i framtiden? Välkommen till en morgon där vi trendspanar och samtalar med experter.

[embed]https://youtu.be/7NZfCyHxC9E?t=211[/embed]Lokalproducerat har seglat upp som en klar etta på trendtoppen. I både konsument- och branschundersökningar rankas när- och lokalproducerad mat högt över den tidigare självklara ettan ekologisk mat. Varför har det blivit så, och vad innebär egentligen begreppet? Om jag bor i Stockholm och äter morötter som odlats på Gotland – räknas de som lokalproducerade?

Paneldeltagare:

🍓 Magnus Holmegård, nordisk inköpschef livsmedel Sodexo🍓 Rebecka Milestad, agronom & docent i miljöstrategisk analys KTH🍓 Tomas Erlandsson, grundare Nordisk Råvara🍓 Filip Larsson, grundare StekosterianTrendspaning: Frida Jonson, AGFOModerator: Lovisa Madås, AGFODen här eventserien genomförs med stöd av våra partners CulinarFazer och Lantmännen.

Läs mer:

AGFO-tema: Lokalproducerad mat

 

Insikter från våra populära AGFO Talks

Lokalproducerat, hållbar mat och minskat matsvinn – våra AGFO Talks spänner över hela matkedjan.

Föregående
Föregående

Så olika definierar vi lokalproducerat

Nästa
Nästa

Vi summerar veckans nyheter