7 futuristiska odlingar

Veckans omvärldsbevakning präglas självklart av coronakrisen, men vi lyfter även sju futuristiska odlingar och nya investeringar i matsektorn.

Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

Kolla in sju futuristiska odlingar

2050 bor 68 procent av världens befolkning i städer, spår man. Lokalt odlad mat nära städer blir en förutsättning. Här blir alla ytor där man kan odla intressanta. (Atlas Obscura) Läs mer ➔🌱 Läs även AGFO-tema: Vertikalodlingar och stadsnära inomhusodling

Matjättar öppnar upp för lokalproducenter

Nödropet från småproducenter gav eko direkt – nu öppnar matjättarna så att det blir enklare för lantbrukare och mindre producenter att sälja via dagligvaruhandeln. (AGFO) Läs mer ➔

Corona tvingar till nytänk

Maträddarappen Karma har snabbt fått förändra verksamheten när restauranger kämpar. Bland annat har de börjat med leveranser och att sälja matboxar. "I tuffa tider öppnas det upp för möjligheter att innovera, för att man är så illa tvungen." (Breakit) Läs mer ➔

De ställer om – och gör det fort

Trestjärig Michelinkrog ställer om till hämtmat och konditori säljer bakkit istället för bakverk. Restaurangvärlden gör allt den kan för att överleva coronakrisen. (Forbes) Läs mer ➔

Från labb till butikshylla

Med hjälp av fermentering framställer amerikanska Clara Foods ett alternativt äggviteprotein. Senare i år kommer deras ”ägg” att dyka upp som ingrediens i bland annat proteindrinkar och under 2021 i olika bakverk. (Food Dive) Läs mer ➔

Ett samarbete kan ge kunderna större utbud

Skånes livsmedelsbutiker och restauranger uppmanas börja samarbeta. Restaurangerna kan laga mat som säljs i matbutikerna dit kunderna ändå kommer, menar tre livsmedelsorganisationer. (Livsmedelsnyheter) Läs mer ➔

Utmanare tar hem miljoninvestering

Vericool har tagit fram en komposterbar kylväska som består till 100 procent av återvunnet papper och växtfibrer istället för styrenplast. Det har intresserat investerare som lägger 19 miljoner dollar i potten. (TechCrunch) Läs mer ➔

💚 Gillade du det här? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev AGFO weekly med spaning, nyheter och global kalender – varje fredag direkt till din inbox, signa upp gratis här
Föregående
Föregående

AGFO Talk: "Vi behöver fler allianser"

Nästa
Nästa

Tema: Lokalproducerad mat