Techmiljardärens nya projekt
David Friedberg sålde sitt agtech-bolag för en miljard dollar – här är hans nya satsning. Detta och mycket mer när vi summerar veckans nyheter.
Grundare av miljardbolag satsar på quinoa
Agfunders nya podd gästas av David Friedberg, grundare av det första agtech-bolaget att värderas till 1 miljard dollar. Han ger sin bild av framtidens matsystem – och det är fokus på quinoa. (Agfunder News) Lyssna här ➔
AGFO summerar insikter från veckans event
Röststyrningens nästa steg, AI som problemlösare, regenerativt jordbruk och den växande lokala maten. AGFO summerar insikter från fem event de senaste veckorna. (AGFO) Läs mer här ➔
Robotforskarens bästa tips
Artificiell intelligens i kombination med mat – hur ska entreprenörer lyckas? Professor Amy Loutfi ger sina bästa råd. (AGFO) Läs mer här ➔
Sopkorgen som ska minska matsvinnet
Det sägs att det som inte mäts, kan inte styras. Företaget Winnow har tagit fasta på det med en sopkorg som kan mäta vilken mat som slängs, dess klimatavtryck och hur mycket den kostade. (Forbes) Läs mer här ➔
Mer klimatsmarta kor med alger
När Fredrik Åkerman pluggade i Kalifornien fick han en idé om en ny fodertillsats. Genom att tillföra alger i djurens foder kan utsläppen minska med upp till 80 procent. (ATL, betallänk) Läs mer här ➔
Insektsmaten flyger ut i världen
Insekter är ännu inte godkända som livsmedel i Sverige. Det stoppar inte Martin Strid, grundare av Eatem. När han öppnade för investeringar kom dessa in från länder som Australien, Singapore och USA. (Affärsvärlden) Läs mer här ➔
De använder lego för att utveckla cellbaserat kött
Det finns många utmaningar i produktionen av cellbaserat kött. Amerikanska forskare använder sig nu av legobitar för att lösa problemet med köttets textur. (Food & Wine) Läs mer här ➔
Fem insikter från stor agtechkonferens
Agfunders Vonnie Estes sammanfattar fem insikter från konferensen World Agri-Tech Innovation Summit, till exempel hur AI ser ut att spela allt större roll för jordbruket framöver. (Agfunder News) Läs mer här ➔
Livsmedelsforskning för mer hållbar mat
Lunds universitet och SLU inleder nytt samarbete med mål att bli ledande i landet inom livsmedelsforskning. Autonoma odlingssystem, vertikalodling och minskat matsvinn pekas ut. (AGFO) Läs mer här ➔
Crispr-maten redo att serveras
Gensaxen Crispr möjliggör snabbare och mer exakt förändring av råvarans DNA. Nyligen släpptes den första livsmedelsprodukten som ändrats med Crispr på marknaden. (Wired) Läs mer här ➔
Ansiktsigenkänning avslöjar grisens känslor
Med hjälp av teknik för ansiktsigenkänning hoppas forskare att grisbönder i framtiden snabbt ska få reda på när deras grisar drabbas av hälsoproblem. (ATL) Läs mer här ➔