Blockchain-ölen är serverad
Lyckat försök med precisionsodling, matinvesterare har bytt fokus och en pytteliten hjälte i utvecklingen av cellbaserat kött. Detta och mer när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.
Här kan nya livsmedel se dagens ljus
Utvecklar du en ny produkt? Här är listan över svenska testkök och testbäddar där det går att utveckla livsmedelsprodukter. (AGFO) Läs mer här ➔
Investerare skiftar fokus
Många av techinvesterarnas miljoner har gått till måltidslösningar och restauranger med hemleverans. Men nu har köttalternativ och leveransteknologi hamnat i rampljuset. (CNBC) Läs mer här ➔
Blockchain-öl nu på marknaden
Fem aktörer från olika delar av ölets värdekedja har skapat en blockkedja för ett nytt öl. Genom att scanna burkens QR-kod ser man hela produktens resa från gård till konsument. (Food Ingredients First) Läs mer här ➔
Digital sallad tar sig an Europa
Uppkopplade salladsbarer och en app som varnar butikspersonal för när salladen närmar sig utgångstid. Svenska Picadeli har "techifierats" och satsar internationellt. (Breakit) Läs mer här ➔
Precisionsodling under lupp
I ett försök med sex lantbrukare undersöks hur precisionsodling kan förbättra skördar och hållbarhet. Slutsatsen efter ett år? Samtliga gårdar vill fortsätta använda sig av tekniken. (Future Farming) Läs mer här ➔
Oväntad hjälte för cellbaserat kött
I nationalparken Yellowstone har man hittat en typ av mikrober som kan leva och föröka sig med väldigt begränsade resurser. Nu ska dessa användas för att utveckla cellbaserat kött. (Bloomberg) Läs mer här ➔
Här är branschen med högtryck
Sommarens svåra torka har skapat stor efterfrågan på bevattningssystem. Utvecklingen går mot allt mer precisionsstyrd bevattning. (ATL, betallänk) Läs mer här ➔