Blockchain-ölen är serverad

Lyckat försök med precisionsodling, matinvesterare har bytt fokus och en pytteliten hjälte i utvecklingen av cellbaserat kött. Detta och mer när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.

Tips! Få veckans nyheter direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

Här kan nya livsmedel se dagens ljus

Utvecklar du en ny produkt? Här är listan över svenska testkök och testbäddar där det går att utveckla livsmedelsprodukter. (AGFO) Läs mer här ➔

Investerare skiftar fokus

Många av techinvesterarnas miljoner har gått till måltidslösningar och restauranger med hemleverans. Men nu har köttalternativ och leveransteknologi hamnat i rampljuset. (CNBC) Läs mer här ➔

Blockchain-öl nu på marknaden

Fem aktörer från olika delar av ölets värdekedja har skapat en blockkedja för ett nytt öl. Genom att scanna burkens QR-kod ser man hela produktens resa från gård till konsument. (Food Ingredients First) Läs mer här ➔

Digital sallad tar sig an Europa

Uppkopplade salladsbarer och en app som varnar butikspersonal för när salladen närmar sig utgångstid. Svenska Picadeli har "techifierats" och satsar internationellt. (Breakit) Läs mer här ➔

Precisionsodling under lupp

I ett försök med sex lantbrukare undersöks hur precisionsodling kan förbättra skördar och hållbarhet. Slutsatsen efter ett år? Samtliga gårdar vill fortsätta använda sig av tekniken. (Future Farming) Läs mer här ➔

Oväntad hjälte för cellbaserat kött

I nationalparken Yellowstone har man hittat en typ av mikrober som kan leva och föröka sig med väldigt begränsade resurser. Nu ska dessa användas för att utveckla cellbaserat kött. (Bloomberg) Läs mer här ➔

Här är branschen med högtryck

Sommarens svåra torka har skapat stor efterfrågan på bevattningssystem. Utvecklingen går mot allt mer precisionsstyrd bevattning. (ATL, betallänk) Läs mer här ➔

💚 Gillade du det här? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev, signa upp gratis här
Föregående
Föregående

Det cellbaserade köttet ifrågasätts

Nästa
Nästa

Vinn biljetter till spännande matkonferens