AGFO ger dig koll på veckans nyheter
Korvhistoria, drönarhandske och innovationskritik – följ med när vi summerar veckan som har gått inom foodtech och agtech.
NYHETER
Så smakar framtidens korv
🌭 Hur ser egentligen morgondagens korv ut? Vad innehåller den, hur smakar den och hur är texturen? Agfo tog hjälp av experter för att spana in i framtiden. (AGFO) Läs här ➔
...och här testas första labbodlade korven
🔬Startupen New Age Meats skrev häromveckan historia när man lät media testa den första korven odlad i ett labb. Det pågår ett race mellan en handfull företag om att få ut odlat kött på marknaden där ännu ingen har en kommersiell produkt klar. (Nordic Business Insider) Läs här ➔
”Slående okunskap om innovationer”
Med Simris Alg är Fredrika Gullfot på väg att förändra en hel råvarumarknad på global nivå. Men det finns hinder på vägen – bland annat förståelsen för vad innovationer egentligen är. (AGFO) Läs här ➔
Få koll på kinesiska startups
Kinesiska startups stöttas ofta av techjättar som Baidu och Alibaba. Många av uppstickarna som förändrar landets matsystem är dessutom ofta närmare konsument än producent. Det konstaterar Agfunder i en ny rapport. (Agfunder) Läs mer här ➔
Mat är identitet – butiker tar action
I takt med att maten vi äter blir en allt större identitetsfråga ändras också vårt köpbeteende. I snabb takt försöker handeln utveckla sina koncept för att möta kundernas behov. (AGFO) Läs här ➔
Här styrs drönaren av en handske
Arveng Drone låter dig styra drönaren – med intuitiva handrörelser. En liten dator registrerar hand- och fingerrörelser genom en accelerometer och på så sätt förstår handsken hur du rör handen. (Startskudd.no) Läs här ➔
Det här äter vi inte i framtiden
🍲 Många diskuterar vad vi äter i framtiden. Men om vi vänder på det: vad ligger INTE på vår tallrik 2050? Forskarna ger svar i senaste avsnittet av Matlaboratoriet. (AGFO) Läs här ➔
Coop satsar på nya lösningar
📦 Coop börjar med tre nya sätt att leverera onlinebeställningar, bland annat genom drive-through och paketskåp. Det testas nu i Göteborg och Falun. (Ehandel.se) Läs här ➔
”Om man tänker litet förblir man liten”
😮 En kris eller negativ förändring kan vara ett brutalt uppvaknande men i dess kölvatten utvecklas ofta innovativa lösningar. Det menar innovationsstrategen Donnie SG Lygonis. (AGFO) Läs mer här ➔