Veckans nyheter

Har det hänt något i veckan? Absolut! Eller vad sägs om: ny tjänst ska minska matsvinnet, poddguide, drönarguide och ny ogräsrobot på banan. Vi sammanfattar nyhetsläget.

🌱 Vill du ha vår omvärldsbevakning till din mejl? Signa upp på AGFO weekly – gratis👉  Signa upp här

Ny tjänst ska minska frukostsvinnet

Matsvinn är ett stort problem inom hotellnäringen. Alfred Nobel Science Park har lanserat tjänsten Bshrd (står för "Be shared") som gör det möjligt för hotellgäster att skänka sin frukost till välgörenhet. (Örebrokuriren) Läs mer ➔

Poddguide!

Här får du ett urval av svenska och internationella podcasts som rör sig i gränslandet mat, lantbruk, teknik och framtid. (AgfoLäs mer ➔

"Last mile"-robot fixar studentkäket

Det snackas mycket om "Last mile"-robotar. På amerikanska forskningsuniversitet Berkeley tar robotföretaget den lilla fyrhjuliga roboten Kiwis hand om matleveranserna. (Techcrunch) Läs mer ➔

Samma lager, men stora prisskillnader

Enligt prisjämförelsesajten Matspar.se kan det skilja över 30 procent i pris beroende på vilken ICA-butik du e-handlar från. Varorna kommer från samma lager, men kostar alltså olika. (Ehandel.se) Läs mer ➔

Norrsken satsar utomlands

Stiftelsen Norrsken Foundation, som bland annat har investerat i matsvinnstjänster och brittiska agtech-startupen Wefarm, tar sikte utanför Sveriges gränser. Nu ska stiftelsen slå upp portarna i fler länder. (DI Digital) Läs mer ➔

Ny robot tar sig an ogräset

Nya roboten EcoRobotix är redo att ge sig ut på fälten. Med hjälp av solenergi tar den sig fram, och skiljer på ogräs och grödor för att kunna applicera växtskyddsmedel på ogräset. (Now This Food) Se film här  ➔

Guiden till bästa drönaren

Går du i köptagen för en ny drönare till lantbruket? Här är en guide på vägen. (Best drone for the job) Läs mer ➔

Bonde blev årets pollinatör

Niclas Malm är bonden som konkret visat hur man kan kombinera storskaligt lantbruk med rik biologisk mångfald. För detta belönas han nu med utmärkelsen Årets Pollinatör 2018(Svenska binLäs mer ➔

"Natural Death Beef"

Ett köttprodukt av kor som har dött i sömnen. Eller "Vintage Food", en matmarknad som serverar folks matrester i rustika papperslådor. Oavsett om det ironi eller allvar är det underhållande läsning. (The SpoonLäs mer ➔  

🌱 Vill du ha vår omvärldsbevakning till din mejl? Signa upp på AGFO weekly – gratis👉  Signa upp på studs här
Föregående
Föregående

Andelskor lockar kändisar att investera

Nästa
Nästa

Genteknik och mat – hur går det ihop?