50 hektar brukas av robotar

En mycket spännande vecka inom agtech och foodtech. Från ätbara robotar till nytt patent - vi sammanfattar nyhetsläget.

🌱 Vill du ha vår omvärldsbevakning till din mejl? Signa upp på AGFO weekly – gratis👉  Signa upp här

"En ätbar robot, tack"

En framtid där restauranger kan servera synnerligen personlig mat. Det är visionen för svenska designern Erika Marthins som jobbar med att skapa ätbara robotar av ätbart gelatin. "Folk ser ofta teknik som något främmande. Men om du äter det, kanske det kan hjälpa dig att förstå det bättre." (WiredLäs mer ➔

50 hektar brukas av robotar

Franska startupbolaget AgreenCulture testar att odla majs på 50 hektar – helt med autonoma fältrobotar. (JordbruksaktuelltLäs mer ➔

”Vi är en del av ICA:s framtidsförsäkring”

En jakt på guldkornen. Så beskriver Ariella Rotstein, co-lead för innovationshubben ICAx, arbetet med att hitta nya lösningar som säkrar framtiden för matjätten. (AgfoLäs mer ➔

Här är Europas största stadsodling

Startupen Bigh har öppnat sin första akvaponiska odling i centrala Bryssel. Den är 4 000 kvadratmeter stor och byggd på ett tak. (Agfunder newsLäs mer ➔

Svensk akvaponi ökar produktionen

Peckas Naturodlingar, som odlar fisk och tomat i en kretsloppsodling i Härnösand, har haft svårt att möta efterfrågan. Nu fördubblar man produktionen. (Pressmeddelande) Läs mer ➔

Microsoft vet vad du äter

Jätten tilldelades nyligen ett patent för "Food Logging From Images". Det betyder i princip att du kan ta en bild av din mat och Microsoft förser dig med näringsinformationen: kalorier, protein, vitaminer. (The SpoonLäs mer ➔

Svenskar tror på stadsbonden

I samband med Ica:s framtidsrapport "Lycka, data, mening - konsumenten 2030" genomfördes en Novus-undersökning som bland annat visar att femte svensk tror att de kommer att möta en stadsbonde i butiken år 2030. (IcaHämta rapporten här ➔

Sjukt effektivt

Tusentals robotar som kan behandla 65 000 beställningar varje vecka. Följ med in i Ocados värld av lagerrobotar. (Tech insider) Titta här ➔

Lantbrukare 3.0

Lantbrukare kommer att använda exponentiella teknologier som till exempel AI för att lösa världens utmaningar när det gäller matförsörjning. Det menar den här artikeln som listar fyra techtrender: vertikala odlingar, CRISPR, alternativa protein och lantbrukaren 3.0. (Singularity HubLäs mer här ➔

Plast? Nej tack!

Följ med till livsmedelsbutikerna där plast är bannlyst. (CivileatsLäs mer ➔  

🌱 Vill du ha vår omvärldsbevakning till din mejl? Signa upp på AGFO weekly – gratis👉  Signa upp på studs här
Föregående
Föregående

Guide: Poddarna med fokus på framtidens matsystem

Nästa
Nästa

Klimatanpassad potatis