Megapotential för agtech
Matsvinnstjänsten Matsmart får nya ägare, Impossible Foods siktar på Asien och agtech är underhypat. Där har ni några av veckans foodtech- och agtechnyheter.
PENGARNA
Megapotential för agtech
Över 800 entreprenörer fick frågan vilka techområden som är mest överhypade respektive underhypade. Toppar listan över minst hypat – och med mest potential – gör agtech. Boom! (Visual Capitalist)
MATEN
Impossible Foods satsar på Asien
Foodtech-bolaget serverar sina köttfria burgare i mer än 300 restauranger i USA. Nu är siktet inställt på Asien. (Fortune)
PENGARNA
Matsmart rullar in miljonerna
Det är många som vill vara delaktiga när matsvinnet ska bekämpas. Senast i raden är D-Ax, Axel Johnsons bolag för investeringar i startupbolag, och Norrsken som nu kliver in som ägare i Matsmart, tjänsten som säljer mat som annars hade slängts. (Breakit)
MATEN
Fiskodling – framtidsnäring?
"Fiskodling kan rädda Sveriges landsbygd". Det skriver Björn Rosengren, tidigare arbetsmarknads- och regionalpolitisk minister (S) i ett debattinlägg. (DI)
PENGARNA
De delar på 41 miljoner
SLU plockade hem 10 av 17 anslag när Stiftelsen Lantbruksforskning delade ut 41 miljoner kronor till forskningsprojekt. Här hittar du hela listan. (ATL)
PENGARNA
LRF Media köper Ehandel.se
"E-handel är den nya medieaffären, och har en stor betydelse för både boende och företagare på landsbygden". Så beskriver LRF Medias VD Ann Henriksson uppköpet av plattformen Ehandel.se. (Breakit)
MÄNNISKORNA
Ett smartare lantbruk – nästa steg
Lantbruket är i en teknikrevolution, och IoT är redan verklighet hos många lantbruksföretag. Vad är nästa steg? (ATL)
MÄNNISKORNA
Här växer morgondagens lösningar
Lantmännens inkubatorprogram Växthuset siktar på att få fram företag inom agtech. "Med hjälp av ny teknik kan vi optimera insatserna på åkern och gynna klimat och miljö, samtidigt som vi ökar matproduktionen", säger Emma Nordell. (Land Lantbruk)
MATEN
Kärnfritt och med ätbart skal
Kärnfria avokados med ätbart skal är på ingång. (Land Lantbruk)
MATEN
Där fisk och öl möts
Ha fiskodling i samarbete med ett bryggeri? Yes, säger TimberFish och Five & 20 Spirits and Brewing. Avfall från alkoholtillverkningsprocessen blir mat till fiskeodlingen, allt på en och samma plats. (Modern Farmer)