Megapotential för agtech

Matsvinnstjänsten Matsmart får nya ägare, Impossible Foods siktar på Asien och agtech är underhypat. Där har ni några av veckans foodtech- och agtechnyheter.

PENGARNA

Megapotential för agtech

Över 800 entreprenörer fick frågan vilka techområden som är mest överhypade respektive underhypade. Toppar listan över minst hypat – och med mest potential – gör agtech. Boom! (Visual Capitalist)

MATEN

Impossible Foods satsar på Asien

Foodtech-bolaget serverar sina köttfria burgare i mer än 300 restauranger i USA. Nu är siktet inställt på Asien. (Fortune)

PENGARNA

Matsmart rullar in miljonerna

Det är många som vill vara delaktiga när matsvinnet ska bekämpas. Senast i raden är D-Ax, Axel Johnsons bolag för investeringar i startupbolag, och Norrsken som nu kliver in som ägare i Matsmart, tjänsten som säljer mat som annars hade slängts. (Breakit)

MATEN

Fiskodling – framtidsnäring?

"Fiskodling kan rädda Sveriges landsbygd". Det skriver Björn Rosengren, tidigare arbetsmarknads- och regionalpolitisk minister (S) i ett debattinlägg. (DI)

PENGARNA

De delar på 41 miljoner

SLU plockade hem 10 av 17 anslag när Stiftelsen Lantbruksforskning delade ut 41 miljoner kronor till forskningsprojekt. Här hittar du hela listan. (ATL)

PENGARNA

LRF Media köper Ehandel.se

"E-handel är den nya medieaffären, och har en stor betydelse för både boende och företagare på landsbygden". Så beskriver LRF Medias VD Ann Henriksson uppköpet av plattformen Ehandel.se. (Breakit)

MÄNNISKORNA

Ett smartare lantbruk – nästa steg

Lantbruket är i en teknikrevolution, och IoT är redan verklighet hos många lantbruksföretag. Vad är nästa steg? (ATL)

MÄNNISKORNA

Här växer morgondagens lösningar

Lantmännens inkubatorprogram Växthuset siktar på att få fram företag inom agtech. "Med hjälp av ny teknik kan vi optimera insatserna på åkern och gynna klimat och miljö, samtidigt som vi ökar matproduktionen", säger Emma Nordell. (Land Lantbruk)

MATEN

Kärnfritt och med ätbart skal

Kärnfria avokados med ätbart skal är på ingång. (Land Lantbruk)

MATEN

Där fisk och öl möts

Ha fiskodling i samarbete med ett bryggeri? Yes, säger TimberFish och Five & 20 Spirits and Brewing. Avfall från alkoholtillverkningsprocessen blir mat till fiskeodlingen, allt på en och samma plats. (Modern Farmer) 

Föregående
Föregående

Tempeh spås en ljus framtid

Nästa
Nästa

ICA går under jorden