Tillbaka till alla evenemang

Almedalen: Mat för hälsa och klimat - träffar de nya nordiska näringsrekommendationerna rätt?

  • Almedalsveckan 6 S:t Klemensgatan Visby, Gotlands län, 621 55 Sweden (se karta)

Världen tycks bli alltmer osäker och oförutsägbar. En global pandemi. Rysslands invasion av Ukraina. Ett försämrat säkerhetspolitiskt läge. Extremväder. Exceptionella kostnadsökningar och inflation. Vi befinner oss i ett nytt läge där tillgången till mat och dryck har blivit en brännande fråga.

Beredskap handlar inte bara om militärt försvar, utan också om att kunna tillgodose människors basala behov av mat och värme i en kris- eller krigssituation. Hur kan vi säkra en robust svensk livsmedelsförsörjning som kan föda befolkningen även i tid av kris och krig? Vad krävs för att hela livsmedelskedjan ska kunna växa sig så starka att de kan klara av akuta kriser? Hur ska omställningen till hållbar livsmedelsproduktion gå till och vem ska betala? Och vad måste till för att förverkliga livsmedelsbranschens potential? Kom och lyssna på när bönder, livsmedelsindustrin och dagligvaruhandeln diskuterar med politiker och opinionsbildare om hur vi bygger upp en smart och robust svensk livsmedelsberedskap.

Läs mer

Föregående
Föregående
28 juni

Almedalen: Mat för hälsa och klimat - träffar de nya nordiska näringsrekommendationerna rätt?

Nästa
Nästa
28 juni

Borgeby: Kan AI förbättra lönsamhetoch hållbarhet i svenskt jordbruk – och isåfall hur?