Världen tycks bli alltmer osäker och oförutsägbar. En global pandemi. Rysslands invasion av Ukraina. Ett försämrat säkerhetspolitiskt läge. Extremväder. Exceptionella kostnadsökningar och inflation. Vi befinner oss i ett nytt läge där tillgången till mat och dryck har blivit en brännande fråga.
Beredskap handlar inte bara om militärt försvar, utan också om att kunna tillgodose människors basala behov av mat och värme i en kris- eller krigssituation. Hur kan vi säkra en robust svensk livsmedelsförsörjning som kan föda befolkningen även i tid av kris och krig? Vad krävs för att hela livsmedelskedjan ska kunna växa sig så starka att de kan klara av akuta kriser? Hur ska omställningen till hållbar livsmedelsproduktion gå till och vem ska betala? Och vad måste till för att förverkliga livsmedelsbranschens potential? Kom och lyssna på när bönder, livsmedelsindustrin och dagligvaruhandeln diskuterar med politiker och opinionsbildare om hur vi bygger upp en smart och robust svensk livsmedelsberedskap.