Tillbaka till alla evenemang

Laga mat inom planetens gränser!

  • Stockholm universitet, Stockholm Resilience Centre och KTH 30 Greta Arwidssons Väg Stockholm, Stockholms län, 114 19 Sweden (se karta)

Gå på kurs med Årets Kock: Laga mat inom planetens gränser!

Årets kock 2022 Jessie Sommarström och matforskarna Line Gordon och Rebecka Milestad bjuder på en timmes öppen föreläsning på nya Campus Albano med rykande färsk vetenskap på menyn. Tillsammans vill de svara på frågan: går det att laga mat som alla gillar och håller sig inom planetens gränser?

”Hur ger man sitt barn ett bra liv och vilken framtid kan jag skapa för dem? All forskning pekar på att vi närmar oss en klimatkatastrof. Den mat vi konsumerar och producerar står för över en fjärdedel av vår klimatpåverkan. Vi kan sluta flyga och köpa massor av onödiga prylar, men vi kan inte sluta äta!”

I sitt sommarprat berättade Årets kock 2022 Jessie Sommarström varför hon brinner för den gröna omställningen. På denna föreläsning ställer hon sig på scen tillsammans med professor Line Gordon från Stockholm Resilience Centre och docent Rebecka Milestad från KTH för att tillsammans bjuda på en forskningslagad föreläsning.

Går det att laga mat så det räcker till 10 miljarder människor? Är det labb-producerat kött och insekter som är vägen framåt? Går det att få en inbiten köttätare att tänka nytt? Det är några av frågorna som denna öppna föreläsning bjuder på!

Läs mer!

Föregående
Föregående
20 september

Food Jam – skogens mat

Nästa
Nästa
25 september

Webbinarium 25/9: Nya nordiska näringsrekommendationer - vad innebär de och vad händer nu?