Tillbaka till alla evenemang

Almedalen - Så skapar vi en konkurrens- och motståndskraftig svensk livsmedelsproduktion

  • Almedalen - S:t Clemens ruin, "S:t Clemens ruin" 6 Tranhusgatan Visby, Gotlands län, 621 55 Sweden (se karta)

Arrangör: Livsmedelsföretagen, LRF

Beskrivning av samhällsfrågan:

I en alltmer orolig och oförutsägbar värld blir livsmedelsproduktion en ödesfråga. Vad krävs för att livsmedelsbranschen ska klara av akuta kriser utan stöd? Hur kan den bli så robust att den kan föda befolkningen även i krig? Och vad måste till för att förverkliga branschens enorma potential?

Utökad information om evenemanget:

Många av Sveriges lantbrukare och livsmedelsproducenter kämpar idag med extrema kostnadsökningar och minimala ekonomiska marginaler. För varje livsmedelsföretag som går under försvagas landets försörjningsförmåga, motståndskraft och välfärd. Sverige är ett av få länder i EU som sedan EU-inträdet 1995 har minskat sin produktion av livsmedel. Samtidigt vet vi att framtidstron före kostnadskrisen och krigsutbrottet i Ukraina ökade bland många svenska lantbrukare och livsmedelsproducenter. Den optimismen måste vi hitta tillbaka till. Sverige har unika möjligheter att skapa en stark och framgångsrik livsmedelssektor som både kan producera framtidens mat och bidra till att stärka den svenska försörjningsförmågan. Den svenska livsmedelsbranschen är dessutom världsledande när det gäller hållbarhet, djurvälfärd, säkerhet och kvalitet. Med klok politik och rätt förutsättningar kan branschen bli en mall för resten av världens livsmedelsproduktion. Vi ses i Visby för ett framåtblickande samtal!

Information

Föregående
Föregående
5 juli

Almedalen: Så blir växtbaserade livsmedel & food tech strategiskt viktiga innovations – och exportområden

Nästa
Nästa
6 juli

Almedalen - Future Food Forum