Då är mathubbarna som bäst

Hur bra är matjättarnas innovationshubbar egentligen? AGFO har tittat närmare på vad som skapar verklig nytta för startups.

💡Det här är en artikelserie om svenska innovationshubbar. 

Del 1: 

Jättarnas innovationsprogram – så har det gått

.

Del 2

Så säger startups

Del 3

Guide till hubbarna

Del 4

:

Spaning – då är mathubbarna som bäst

De senaste åren har de stora matjättarna i Sverige startat acceleratorer, inkubatorer och innovationshubbar. Coop är senast ut med Bloomer. Innan dess kom Sodexos Sparx. Lantmännens Växthus var först ut 2014 och även Paulig, Ica och Martin och Servera har egna program.Men ger det något för de startups som är med? Och vilket stöd finns och vilka krav ställs? Vi bad ekonomijournalisten David Gustavsson att grotta ner sig i ämnet.Bristande engagemang där man mer "velat skyffla igenom startups" fungerar sämre. "Man har allt att vinna på att ta hand om sina startups", berättar en startup. Vilka fler lärdomar går att dra för att göra programmen relevanta, läs gärna Davids artiklar:Jättarnas innovationsprogram – så har det gåttGuide: Matjättarnas språngbrädor för innovation"Alla har att vinna på att ta hand om sina startups"Mycket matnyttig läsning! På tal om matnyttig, nästa vecka släpper AGFO en coronarapport – det vill du inte missa.Till sist: Förra året gav ni oss 4,5 i betyg. Vad blir resultatet nu? Vi är väldig tacksamma om du kan sätta betyg och tycka till om vårt arbete med AGFO Weekly. På så sätt kan vi ge dig ännu mer relevanta insikter.

(function() { var qs,js,q,s,d=document, gi=d.getElementById, ce=d.createElement, gt=d.getElementsByTagName, id="typef_orm", b="https://embed.typeform.com/"; if(!gi.call(d,id)) { js=ce.call(d,"script"); js.id=id; js.src=b+"embed.js"; q=gt.call(d,"script")[0]; q.parentNode.insertBefore(js,q) } })()

powered by

Typeform

Läs ÄVEN:

Det här är en artikelserie om svenska innovationshubbar med fokus på agtech & foodtech:

Del 1:  Jättarnas innovationsprogram – så har det gått

Del 2: Så säger startups om innovationshubbarna

Del 3: Guide till de svenska innovationshubbarna

AGFO-spaning: Då är mathubbarna som bäst

AGFO-tema:Mat och innovation

Se AGFO Talks:

Storföretagen + startups = sant?

I panelen: Henrik Åkerman Food for Progress, Ariella Rotstein ICAx och Samir el-Sabini SUP46. Här kan du läsa en summering

Vad hindrar svensk matinnovation?

I panelen: Daniel Skavén Ruben The Rockefeller Foundation, Liisa Smits Ignitia och Per Arfvidsson Sweden Food Arena/Lantmännen. Här kan du läsa en summering

Hur kan innovation skapa ett hållbart matsystem?

I panelen: Per Frankelius Linköping Universitet, Fredrika Gullfot Simris Alg, Filip Lundin Macklean och Donnie SG Lygonis KTH Innovation. Här kan du läsa en summering

💚 Gillade du det här? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev AGFO weekly – 

signa upp gratis här

Föregående
Föregående

Hög tid att bli smartare

Nästa
Nästa

En oväntad insikt när jag klimatberäknade gården