Restaurangen där det serveras biologisk mångfald

Framtidens matkonsumtion syns nu i Kina, närproducerat och vego växer mer än eko och storföretag går samman för återanvändbara förpackningar. Detta och mer när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.

Restaurangen som lyfter biologisk mångfald

Möt restaurangen som bedriver en egen gård, ändrar sin meny efter säsong och uppmuntrar bönderna som levererar till dem att experimentera med nya grödor. (FoodTech Connect) Läs mer här ➔

Profilerna: Det här är framtidens mjölk

Mejerijätten Valio, kretsloppstänkande Wapnö gård, utmanaren Oatly och LRF Mjölk ger sin syn på framtidens mjölk. (AGFO) Läs mer här ➔

Kina visar vägen in i framtidens matkonsumtion

Kinas befolkningsmängd och växande ekonomi ger stor inverkan på resten av världen. Automatiserad mathandel, digitala småföretag och innovativa matupplevelser tar över landet – kan detta även vara Sveriges framtid? (Space10) Läs mer här ➔

Storföretagen gör återanvändbara förpackningar

Genom Loop går det att få din glass i en metallförpackning som efter användning samlas in, tvättas och används igen. Pepsico, Unilever och Häagen-Dazs är några av företagen bakom initiativet. (Fast Company) Läs mer här ➔

Lokalt och vego ökar mer än eko

Försäljningen av ekologiska matvaror fortsätter att öka, men i allt långsammare takt. Istället är det vegetariska alternativ och svenskt ursprung som fått ett uppsving. (ATL, betallänk) Läs mer här ➔

Utmanarna radar upp sig

Kolsyrad mjölk, mjölkliknande drycker gjorda på insekter, ärter eller hampa – aktörerna blir allt fler när det gäller alternativ till mjölk. Vi listar 17 uppstickare. (AGFO) Läs mer här ➔

Bara fantasin sätter gränser för din pasta

Pasta i form av din favorit-superhjälte? Eller kanske en komplex geometrisk figur? Under 2019 kommer du att kunna köpa egendesignad 3D-printad pasta online. (The Spoon) Läs mer här ➔

Säg hejdå till palmolja

Palmolja finns i alltifrån smink till kakor, men dess produktion leder till stora miljöskador. Forskare på SLU letar tänkbara alternativ gjorda på restprodukter som sågspån och halm. (ATL, betallänk) Läs mer här ➔

Så ska matpriset bli mer rättvist

Nederländska forskare utvecklar en metodik för en mer rättvis prissättning genom hela matkedjan. Detta kan leda till ett mer inkluderande och hållbart system för matproduktion. (Food Navigator) Läs mer här ➔

💚 Gillade du det här? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev, signa upp gratis här
Föregående
Föregående

Tema: Framtidens mjölk

Nästa
Nästa

Pangmetod räddade 900 000 måltider