AGFO nominerade till pris!
💥🏆 AGFO är en av de nominerade till Livsmedelspriset 2018.
Sedan 1964 delar LivsmedelsFöreningen ut Livsmedelspriset till personer, organisationer eller företag som arbetar på ett innovativt och inspirerande sätt.Priset går till ”personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling”.
Motiveringen är:
"Med sin stora energi och förmåga till att vara både agila och superinnovativa har de utvecklat AGFO talk, AGFO growth och AGFO weekly förutom sin AGFO globala kalender och sina kartor över både de innovativa företagen och de som verkar i stödsystemet för företagen. Det jag gillar är deras entusiasm, väldiga nyfikenhet, mod och att de har ett djup och en trovärdighet i vad de gör. De hittar så inspirerande nyheter och samtidigt vågar de utmana trenderna och fråga sig om allt det som är trendigt också är smart, klokt och riktigt! Med hjälp av journalistik och tjänster inspirerar och accelererar de livsmedelsystemet. Och genom AGFO Growth knyter de ihop det vi gärna sett som en lång livsmedelskedja (med en början och ett slut) till ett cirkulärt system, som kan och måste samverka mycket bättre för att Sverige ska bli det land som visar vägen till framtidens livsmedelssystem. Tillsammans kan vi utveckla en blomstrande näring som löser de centrala samhällsutmaningarna och AGFO injicerar oss sannerligen med energi att göra det!"
Frida Jonson och Lovisa Madås, grundare av AGFO, säger i en kommentar:
– Det är fantastiskt roligt och smått omvälvande att vara nominerade i det här urstarka fältet av inspirerande personer och företag. Nomineringen gör oss än mer taggade att fortsätta driva förändringen av matsystemet för att möta de utmaningar vi står inför. Vi lovar att fortsätta injicera energi i alla dess former!
De nominerade är:
- AGFO: Agtech & Foodtech
- Andreas Håkansson, Högskolan i Kristianstad
- Anna Blücher, Linnéuniversitetet i Kalmar
- Bengt Persson, Foodhills
- Elisabet Rytter ”Rytter rättar”, Livmedelsföretagen
- Eurofins Food & Feed Testing
- Food Venture & Partnering Days, RISE
- Hans Larsson, SLU
- Johan Jörgensen, Sweden Foodtech
- Lennart E Bengtsson, Wapnö
- Louise Ungerth, AB Louise Ungerth & Co
- Messobfoods
- Murat Sofrakis och Lena Jörgensen, Vinproducenter, Klagshamn
- Paradiset och Matsmart för satsning på Ekobox
- Paul Svensson, Retaste
- WWFs initiativ: Hållbar Livsmedelskedja
- Yi-Pin Soya
Här kan du läsa alla motiveringarna.
Fakta:
Livsmedelspriset har sedan 1964 tilldelats företagsledare, innovatörer, forskare, produktutvecklare, marknadsförare, opinionsbildare och entusiaster.Bland tidigare vinnare finns bland andra Simris Alg, The Smiling Group, Food for Progress, Svenskt kött, Mackmyra och Max.Priset delas ut av LivsmedelsFöreningen, en ideell förening och en intresseorganisation för personer som är verksamma inom hela livsmedelskedjan.
[embed]https://youtu.be/1UVk1ZfMTiY[/embed]