AGFO gästar tv-studion

AGFO:s Frida Jonson pratar agtech i ATL-tv, ny miljonsatsning på mat och hälsa, och möt branschorganisationen med fokus på växtbaserade livsmedel. Några av nyheterna i veckans omvärldsbevakning inom foodtech och agtech.

Poddarna att lyssna på i sommar

Här är en uppdaterad guide till poddarna med fokus på framtid, mat, lantbruk och teknik. (Agfo.se) Läs mer och lyssna här ➔

Om innovation i jordbruket

Joel Glemne från agtech-bolaget Skira möter Maria ­Bustamante, doktorand på Handelshögskolan, i ett samtal om den digitala teknologins framtid inom jordbruket.(DN.se) Läs mer här ➔

Miljonsatsning på mat och hälsa

Örebro universitet har pekat ut mat och hälsa som ett fokusområde och satsar nu 40 miljoner kronor på att anställa postdoktorer knutna till forskningsprojekt inom området. (Örebrokuriren) Läs mer här ➔

Ett helsvenskt proteinskifte får vänta

Vegetariska alternativ till kött, fisk och fågel är numera lätta att hitta i svenska butiker. Alternativen gjorda på svenska råvaror är dock sällsynta. Följ med på jakt efter helsvenska vegoprodukter. (Agfo.se) Läs mer här ➔

"Det finns en enorm tillväxtpotential"

Växtbaserat Sverige är en ny branschorganisation som ska verka för att främja omställningen till produktion och konsumtion av växtbaserade livsmedel. "Det finns en enorm tillväxtpotential i den här branschen", säger styrelseledamoten Lennart Bjurström. (Livsmedel.se) Läs mer här ➔

Agfo gästar tv-studion

Det pratas teknik, vatten, innovation och framtidens mat när Agfo-Frida gästade ATL i livestudion under Borgeby fältdagar. (ATL) Titta här, Frida är med 40 minuter in i programmet ➔

Ny rapport pekar ut framgångsfaktorer

I nya rapporten ”Goda exempel – Framgångsrecepten från några av världens bästa matländer och livsmedelsföretag” analyseras andra länders framgångsfaktorer när det gäller forskning och export. (LI.se) Hämta rapporten här ➔

Föregående
Föregående

Tema: Precisionsodling

Nästa
Nästa

Tema: Fältrobotar