Boka redan nu in seminariet/webbinariet som presenterar varför man ska ha både surdeg och fullkorn i brödet, om tarmhälsans villkor och hur den kan påverka våra stora levnadsvanesjukdomar. Dessutom presenteras årets Brödtermometer, opinionsundersökningen som mäter kunskapen och attityden av flera aspekter kring mat och hälsa.
I januari kommer nytt utskick med ytterligare information men notera gärna tiden redan nu. Anmälan kan ske nu eller längre fram. Mer info längre ner.
Bland de medverkande finns
Laura Pirkola. Expert inom nutrition och forskning på Fazer Sverige. Disputerade i december 2023 med avhandlingen ”Whole grain and the gut-brain axis. The role of microbiota composition, dietary fiber, and metabolites” med fokus på rågbröds effekter på tarmmikrobiota och kortkedjiga fettsyror.
Ulrika Ericson. Docent i nutritionsepidemiologi vid Lunds universitet. Forskar om matvanor och deras koppling till vår tarmbakterieflora, diabetes 2 och hjärt-kärlhälsa i stora befolkningsstudier.
Tobias Jadberg. Bagare och verksamhetschef på Lillebrors bageri, Stockholm. Välrenommerad bagare med utbildningsfokus. Tidigare medlen i pribelönta Bagarlandslaget.
Moderator: Ingela Stenson