Tillbaka till alla evenemang

Brödinstitutet: Sura strömningar - om tarmfloran, surdeg och ett friskt liv

  • 7A 7 Strandvägen Stockholm, Stockholms län, 114 56 Sweden (se karta)

Boka redan nu in seminariet/webbinariet som presenterar varför man ska ha både surdeg och fullkorn i brödet, om tarmhälsans villkor och hur den kan påverka våra stora levnadsvanesjukdomar. Dessutom presenteras årets Brödtermometer, opinionsundersökningen som mäter kunskapen och attityden av flera aspekter kring mat och hälsa.

I januari kommer nytt utskick med ytterligare information men notera gärna tiden redan nu. Anmälan kan ske nu eller längre fram. Mer info längre ner. 

Bland de medverkande finns

  • Laura Pirkola. Expert inom nutrition och forskning på Fazer Sverige. Disputerade i december 2023 med avhandlingen ”Whole grain and the gut-brain axis. The role of microbiota composition, dietary fiber, and metabolites” med fokus på rågbröds effekter på tarmmikrobiota och kortkedjiga fettsyror. 

  • Ulrika Ericson.  Docent i nutritionsepidemiologi vid Lunds universitet. Forskar om matvanor och deras koppling till vår tarmbakterieflora, diabetes 2 och hjärt-kärlhälsa i stora befolkningsstudier.

  • Tobias Jadberg. Bagare och verksamhetschef på Lillebrors bageri, Stockholm. Välrenommerad bagare med utbildningsfokus. Tidigare medlen i pribelönta Bagarlandslaget.  

Moderator: Ingela Stenson

Mer info

Föregående
Föregående
31 januari

Fast Food & Cafe & Restaurant EXPO - Stockholm

Nästa
Nästa
6 februari

Gröna möten: Hållbar och lönsam betesdrift