Inspirationsdag som ger tillfälle att lyssna, smaka och lära mer om framtagandet av nya gröna proteiner från jord till bord. Bönder, kockar och livsmedelsproducenter har varit involverade i projektet ”Lokal produktion och förädling av frysta grönskördade bönor” och syftet är att lägga grunden för ett långsiktigt och lönsamt samarbete gällande odling och förädling av frysta grönskördade åkerbönor.
Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är intresserad av ny kunskap om grönskördade åkerbönor, exempelvis offentliga måltidsorganisationer, kockar, livsmedelsföretag, livsmedelsproducenter och livsmedelsutvecklare. Projektet ”Lokal produktion och förädling av frysta grönskördade bönor” arrangerar mötet tillsammans med Agroväst Gröna Möten. Projektpartner är RISE, Gröna Klustret Nuntorp, Toppfrys, Västra Sveriges konservväxtodlarförening, Columella Innovation och Agroväst.