Tillbaka till alla evenemang

Innovation för en livsmedelsproduktion i världsklass

Sverige har få naturgivna komparativa fördelar för livsmedelsproduktion. Konkurrenskraft i livsmedelsproduktionen handlar därför i hög grad om förmågan att utnyttja kunskapsförsprång och forskningsframsteg för att hävda sig på en global marknad. Och här borde förutsättningarna vara goda eftersom Sverige år 2021 placerade sig på andra plats bland 132 länder i världen i den globala innovationsrankingen Global Innovation Index.

Dessvärre visar internationella rankingar att svensk livsmedelssektor släpar efter övriga näringslivet. Innovationspolitiken och innovationsstödssystemen som riktas mot livsmedelssektorns aktörer måste därför stärkas och utvecklas.

I vår senaste rapport Innovation för en livsmedelsproduktion i världsklass beskriver författaren Sara Johansson, Jönköpings Internationella handelshögskola, utvecklingen inom Foodtech och innovationskraften i svensk livsmedelssektor. Hon presenterar också policyrekommendationer kring hur innovationskraften i svensk livsmedelsproduktion kan stärkas.

Mer info.

Föregående
Föregående
31 augusti

SLU+50: En hälsosam planet för alla

Nästa
Nästa
2 september

Nordens största Honungsbar