Tillbaka till alla evenemang

Hållbar sjömat – vad innebär det?

  • Matlust - Digitalt via Zoom. Södertälje Science Park Kvarnbergagatan 12 (se karta)

VÄLKOMMEN PÅ ETT MATIGT SEMINARIUM MED TEMA HÅLLBAR SJÖMAT!

Dagens diskussioner kring mer hållbara matvanor rör främst behovet av minskad köttkonsumtion och ökad konsumtion av vegetabilier – gröna proteiner. Men något som ofta faller i skymundan är sjömaten – även kallad blå mat. Under detta seminarium ger Sara Hornborg, forskare på RISE Research Institutes of Sweden en allmän orientering kring konsumtion och produktion av sjömat i Sverige. Områden som kommer tas upp är miljömässig hållbarhet, nutrition, utvecklingstrender, utmaningar och framtida möjligheter.

Det kommer finnas tid för deltagarna att ställa frågor och bidra med sina tankar och tips – så kom, delta och diskutera!

Hållbar sjömat

Föregående
Föregående
22 augusti

Information om satsning på foodtech och alternativa proteiner

Nästa
Nästa
31 augusti

Seminarium: Rätt väg eller återvändsgränd?