Under Gotlands Tryffelfestival har vi den gotländska tryffeln i fokus. Vi erbjuder seminarier om tryffel, marknad med tryffel, ceremoni med tryffel och tryffel i många olika rätter. För att skapa mångfalden av tryffelrätter är det många olika kockar på restauranger med olika inriktning som erbjuder tryffel-after-work eller tryffelmenyer.
Fredag 17 november på eftermiddagen kan du lära dig mer om tryffel samt handla tryffel och tryffelprodukter vid en enklare tryffelminimarknad i gallerian Östercentrum. Vi sprider ut några bord i gallerian där det finns information om tryffel, du kan köpa tryffel och tryffelprodukter samt lära dig mer om hur du tränar en hund till att söka tryffel. I Östergravar genomförs visningar av tryffelsök kl 14. Fredag kväll kan man gå runt till olika krogar och provsmaka olika krogars tolkning av en tryffel-after-work. Hela helgen kan man äta på olika restauranger på Gotland som erbjuder tryffelmenyer. Lördagen är Tryffelakademins högtidsdag som inleds med ett tryffelseminarium i Donnerska huset och som även kan ses via nätet. Seminariet handlar om tryffeln i Sverige och i världen och hur man använder den i maten. Kl 16.30 startar tryffelceremonin i Domkyrkan och efter den vår härliga sexrätters middag på Clarion Wisby Hotel.