Tillbaka till alla evenemang

Gensaxen och maten - ett klipp för konsumenterna?

  • SLU Future Food - Digitalt Alnarp, Skåne County, 230 53 Sweden (se karta)

Det verkar ske ett tydligt skifte i konsumenters åsikter till gensaxen. Varför och hur? Välkommen till ett webbinarium som syftar till att belysa konsumenters attityder till nya genomiska tekniker och ge konsumentperspektiv på dessa tekniker.

Hur ställer sig konsumenterna till de möjligheter som gensaxens teknik erbjuder? Hur ser svenskars inställning till genomredigering inom växtförädling ut och hur är konsumentens attityd och värderingar till GMO-mat? Varför reagerar vi som vi gör när vi ska diskutera gensaxen, och varför verkar det vara skillnader mellan generationer?

Välkommen till ett webbinarium där vi diskuterar dessa frågor, med utgångspunkt från två aktuella rapporter.

Läs mer

Föregående
Föregående
1 december

Forskning för framtidens ekologiska produktion

Nästa
Nästa
5 december

World Soil Day 2022: ”Soils, Where food begins”