Tillbaka till alla evenemang

Fullgod mat som inte skördas

Fullgod mat som inte skördas – en outnyttjad resurs

Hur kan innovationer kring livsmedelsproduktionens sidoströmmar skapa hållbarhet och jobb? Välkomna till en dag om hur livsmedelsproduktionens sidoströmmar kan utnyttjas på bästa sätt.

Under webbinariet presenteras resultat och erfarenheter från EIP Agri-projektet Utveckling av vegetariska inblandningsprodukter av sidoströmmar från broccoliproduktion. Projektet har använt outnyttjade sidoströmmar från svensk broccoliproduktion till att ta fram nya inblandningsprodukter, med ett ”från-jord-till-bord”-perspektiv, inkluderande skörd och odlarens produktionsekonomi, Livscykelanalyser, processteknik, sensorik, livsmedelssäkerhet, nutrition och marknad.

Mer info

Föregående
Föregående
15 november

Jordbruksverket: Djurskydd livet ut

Nästa
Nästa
16 november

Jordbruksverket: Miljömålsseminarium – Ett rikt odlingslandskap