Tillbaka till alla evenemang

Framtidens mat är blå – hållbar sjömat i en spännande smakmeny

Föredrag med Kristina Snuttan Sundell är professor i Zoofysiologi vid Göteborgs universitet

För att världens växande befolkning ska få bra mat på sina bord även i framtiden behöver vi tänka lite nytt och spännande när det gäller varifrån hållbart producerade och näringsriktiga livsmedel kan komma. Vi pratar oftast om de röda och gröna proteinerna och skiftet dem emellan, men vi glömmer bort de blå.

Kristina Snuttan Sundell är professor i Zoofysiologi vid Göteborgs universitet och föreståndare för Nationellt centrum för marin vattenbruksforskning samt för den nya Nationella centrumbildningen, Blå mat – centrum för framtidens sjömat. Hon kommer att berätta om hållbart vattenbruk och om varför hon tror att framtidens mat till större del kommer att komma från vatten.
Snuttan forskar främst runt djurvälfärd och de odlade djurens hälsa samt utveckling av mer hållbara vattenbrukssystem. Efter föredraget kommer hon även att bjuda på lite spännande smakprover på sjömat som du kanske inte provat på förut.

Läs mer här om föredraget

Föregående
Föregående
2 mars

Livsmedelsverkets vintermöte

Nästa
Nästa
4 mars

FOOD WASTE PREVENTION WEEK Food Future Hack