Tillbaka till alla evenemang

Ett hållbart livsmedelssystem

  • Livsmedelsverket 2 Virkesvägen Stockholm, Stockholms län, 120 30 Sweden (se karta)

Den 31 maj presenterar vi målbilderna och diskuterar hur vi går vidare tillsammans med representanter från näringslivet, akademin och civilsamhället.

Arbetet har utgjort ett av sju programområden inom Miljömålsrådet och pågått från mars 2021 till maj 2022.  Syntesarbete för ett hållbart livsmedelssystem har syftat till att uppnå samsyn om vad som karaktäriserar ett hållbart svenskt livsmedelssystem och har resulterat i tre leveranser:

  • Myndighetsgemensamma målbilder för arbetet med ett hållbart livsmedelssystem

  • En översyn av hur befintliga mål och strategier styr det svenska livsmedelssystemet.

  • En översyn av nuvarande uppföljning av det svenska livsmedelssystemet

I arbetet har följande myndigheter medverkat; Jordbruksverket, Naturvårdsverket, Folkhälsomyndigheten, Tillväxtverket, Länsstyrelserna, Kemikalieinspektionen, Havs- och vattenmyndigheten, Konsumentverket, Upphandlingsmyndigheten samt Vinnova. Livsmedelsverket har varit drivansvarig för programområdet.

Läs mer

Föregående
Föregående
31 maj

Automation meeting food sector needs

Nästa
Nästa
31 maj

PLMA World of Private Label, Nederländerna