Tillbaka till alla evenemang

AGFO Talk: Mat utan bonde

  • AGFO 1b Franzéngatan Stockholm, Stockholms län, 112 51 Sweden (se karta)

Mat utan bonde
– bra på Mars, men vad blir konsekvenserna på jorden?

Det är något futuristiskt med mat producerad i labb och bioreaktorer. Ofta matas vi av budskapet att det är så framtidens mat i huvudsak produceras. Men vad skulle en sådan omställning få för konsekvenser? 

✔️ Trendspaning  ✔️ Panelsamtal  ✔️ Nätverksmingel  ✔️ Frukost

Globalt syns begreppet "farm free-food" allt mer. Här menas mat producerad i bioreaktorer där myllan är frånkopplad livsmedelsproduktionen. Ett exempel är det cellbaserade köttet som länge varit i ropet. Singapore var första landet i världen att ge klartecken för försäljning. Finska Solar Food producerar ett proteinmjöl av byggstenarna el, luft och mikrober. Och den Berkeley-baserade startupen Air Protein gör ett köttalternativ med hjälp av NASA-inspirerad jäsningsteknik. Exemplen är många. I vår spaning lyfter vi entreprenör på en global nivå och söker svar på frågor som:

  • Vilka är teknikerna som används?

  • Är labbet platsen för att lösa hållbarhetsutmaningarna kopplat till matproduktionen?

  • Vad händer när vi bryter kretsloppet runt mat?

  • Vilka följder får en produktion av mat och råvaror i bioreaktorer?

Mer info och anmälan >

Föregående
Föregående
16 juni

Att skapa förutsättningar för Ny Innovativ Mat

Nästa
Nästa
21 juni

Konferens om svensk algodling - möjligheter och hinder