Play

Missade du diskussionen om framtiden för glasörten - havets sparris - eller vilka typer av innovationer som investerare i matsystemet saknar? Detta och mer hittar du nu på AGFO Play.

AGFO pepp 2024

Missade du AGFO pepp? Kolla in i efterhand. Du bjuds på:
-En peppig spaning av Anders Engström som lyfter fram allt positivt.
-En peppig intervju med Christina Snöbohm från WWF
-Tre peppiga medlemmar i AGFO som berättar om allt från växtbaserade burgare, till hållbarhetstävlingar och biodrivmedel.

  • ⭐ Christina Snöbohm, Programsamordnare Hållbar Livsmedelskedja, WWF

    ⭐ Lisa Laurell, Co-founder, Oh Mungood

    ⭐ Helena Allard, Hållbarhetsinnovatör, Axfood

    ⭐ Kristin Simonsson, Kommunikatör, Polarbröd

    Spaning & moderator: Anders Engström, AGFO

    Ansvarig AGFO: Annika Lindecrantz

 

AGFO transformation del 1:

Debatten om kött och växtbaserade alternativ har varit het det senaste året. Mängder av alternativ har lanserats, kostrekommendationer i flera delar av världen har justerats, traditioner ifrågasatts och försvarats. I första delen av vår eventserie AGFO Transformation fokuserar vi tillsammans med RISE på forskning och gör en djupdykning i de hälsomässiga aspekterna av ett proteinskifte.

  • ⭐ Susanne Bryngelsson, Doktor i livsmedelsvetenskap, RISE

    ⭐ Robert Brummer: Professor i gastroenterologi och klinisk nutrition, samt vicerektor vid Örebro Universitet

    ⭐ Johanna Svensson, Produktchef Växtbaserat, Protos

    ⭐ Per Frank, Nordic Nutrition Manager, Nestlé, Ordförande Växtbaserat Sverige

    Spaning & moderator: Anders Engström, AGFOAnsvarig AGFO: Anna Björnstad

 

Regenerativt jordbruk: Hype eller frälsning?

Regenerativt jordbruk är ett begrepp som används allt oftare och lyfts som vägen framåt för att lösa många av våra miljöproblem och samtidigt förbättra våra skördar. Men vad innebär det egentligen för oss här i Norden och vilken betydelse kan det få på sikt i Sverige?

  • 🫛 Stefan Schörling, Regenerativ lantbrukare, utvecklare eko 12.0, Hasta gård

    🫛 Christina Cheng, Trendanalytiker, Sprillo

    🫛 Göran Bergkvist, Professor Institutionen för växtproduktionsekologi, SLU

    🫛 Josefin Kihlberg, Projektledare för Regenerativt i Norden, Svenskt sigill

    Spaning & moderator: Anders Engström, AGFOAnsvarig AGFO: Anna Björnstad

  • Här kan du som AGFO-medlem ladda ner presentationen som pdf. Den finns i två format. En med alla anteckningar och en med alla slides. Pdf:erna är lösenordsskyddade. Lösenord: agfo

    Presentation med anteckningar (23,6 MB)

    Presentationen - bara slides (50 MB)

 

Kan artificiell intelligens rädda matsystemet?

Allt fler sätter sin tilltro till att självständiga intelligenta system ska rädda mänskligheten. Men kan AI göra underverk även för vårt matsystem? Vad är hajp, vad är potentialen och hur används tekniken redan idag?

  • 🌟 Emilia Liljeström, vd på agtechbolaget Agronod som utvecklar en ny nationell plattform för datadelning.

    🌟 Fredrik Viksten, ingenjör, forskare och entreprenör knuten till Linköpings universitet och AI Sweden. Tror att AI och robotar kan skapa ett robustare jordbruk.

    🌟 Agnes Lindell, affärsområdesansvarig för datadrivet på Elvenite, vars team jobbar med "allt ifrån deep learning-modeller för genetiska värden inom laxodling till köpmönster i din lokala matbutik".

    🌟 Alexander Alvsilver, områdesledare Hållbara matsystem på Vinnova som genom åren finansierat flera satsningar som tar hjälp av AI.

  • Här kan du som AGFO-medlem ladda ner presentationen som pdf.

    Ladda ner här >

 

AGFO pepp: Vårt medlemsexklusiva event

Missade du AGFO pepp? Kolla in i efterhand. Du bjuds på:
-En peppig spaning av Anders Engström som lyfter fram allt positivt.
-En peppig intervju med Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige.
-Tre peppiga medlemmar i AGFO som berättar om allt från nutriscore till braxen och nästa generations växtbaserade grödor.

  • I detta AGFO pepp från 8 februari 2023 medverkade:

    🌟 Svante Axelsson, nationell samordnare för fossilfritt Sverige.

    🌟 Karin Jonsson, hållbarhetschef, nutrition och hälsa på Paulig.

    🌟 Peter Bolinder, entreprenör, Proteinish

    🌟 Veronica Öhrvik agronomie doktor som jobbar med Framtidens mat på Axfoundation

    🌟 Anders Engström, AGFO

    🌟 Anna Björnstad, AGFO

 

AGFO talk: Framtidens matsystem: Nya affärsmodeller

Vårt befintliga matsystem behöver genomgå förändringar för att bli mer hållbart. Det inkluderar även ekonomisk hållbarhet. Dags att prata nya affärsmodeller, så väl i jordbruket som i livsmedelsbutiken. Cirkulära affärsmodeller, delningsekonomi, e-handel, ökad kolinlagring som affärsmodell, näringsvärde som valuta – en allt ökande ström av tankar om affärsmodeller ser dagens ljus. Varmt välkommen att kolla in detta AGFO Talk där vi tillsammans med forskare, entreprenörer och branschkunniga dyker ner i frågor om affärsmodeller i morgondagens matsystem.

  • I detta AGFO Talk som hölls den 1 december 2022 medverkade:

    I panelen:

    🌟 Lennart Bjurström, hållbarhetskonsult på Purple Ivy, tidigare på bland annat Food for Progress och Macklean.

    🌟 Emma Dalväg, rådgivare inom hållbar affärsutveckling på Coest. Expert industriell symbios och cirkulär ekonomi och en av författarna till boken Symbios.

    🌟 Jens Thulin, entreprenör och klimatcertifierad nötköttsbonde, som startat direktförsäjningstjänsten Mylla.se.

    🌟 Jacqueline Dangoor Engdahl, som alldeles nyligen lämnade en ledande position inom ICA för att satsar på det egna företaget CENA Ventures

    Spaning & moderator: Anders Engström, AGFO
    Ansvarig AGFO: Anna Björnstad

  • Här kan du som AGFO-medlem ladda ner presentationen som pdf. Den finns i två format. En med alla anteckningar och en med alla slides.

    Presentation med anteckningar (1,2 MB)

    Presentationen - bara slides (5,1 MB)

 

AGFO talk: Framtidens gödsel: Hur boostar vi våra grödor i framtiden?

Intåget av mineralgödsel förändrade jordbruket i grunden. Nu satsas stora summor på att hitta nya lösningar De tyska kemisterna Fritz Haber och Carl Bosch belönades med Nobelpriset i kemi, 1918 respektive 1931, för upptäckten att fånga upp luftens kväve. I och med Haber-Bosch-processen gjorde mineralgödsel (även kallat konstgödsel och handelsgödsel) sitt stora intåg på marknaden – och jordbruket förändrades i grunden. Idag är världens livsmedelsproduktion beroende av mineralgödsel. Produktion av mineralgödsel har stor klimatpåverkan och står för ca 2,5 procent av världens fossilbaserade utsläpp av växthusgaser. På både global och nationell nivå har många bolag och investerare fokus på frågan, och stora summor satsar på att hitta nya lösningar. Pågående krig i Ukraina har satt ytterligare fokus på vårt beroende. Kolla in ett AGFO Talk där vi tillsammans med forskare, entreprenörer och branschkunniga söker svarar på frågor som:
– Hur ska vi förhålla oss till mineralgödsel framåt, har vi målat in oss i ett Haber-Bosch-hörn?
– Vilka utmaningar, och möjligheter, formar framtidens gödselindustri?
– Vilka projekt och entreprenörer driver på utvecklingen av nya lösningar?

  • I detta AGFO Talk som hölls den 14 oktober 2022 medverkade:

    I panelen:

    🌟 Eva Salomon, docent i markvetenskap på RISE Research Institutes of Sweden, ger oss forskarperspektivet.

    🌟 Gustaf Forsberg, grundare och vd för NitroCapt AB som utvecklar ny teknik för produktion av kvävegödsel.

    🌟 Ingemar Gruvaeus, chefsagronom på Yara, den största aktören på mineralgödselmarknaden i Sverige.

    🌟 Sara Stiernström, produktchef på EasyMining som utvecklar cirkulära lösningar.

    Spaning & moderator: Anders Engström, AGFO
    Ansvarig AGFO: Anna Björnstad

  • Här kan du som AGFO-medlem ladda ner presentationen som pdf. Den finns i två format. En med alla anteckningar och en med alla slides. Pdf:erna är lösenordsskyddade. Lösenord: agfo

    Presentation med anteckningar (10,3 MB)

    Presentationen - bara slides (59 MB)

 

AGFO Talk: Mat utan bonde

Det är något futuristiskt med mat producerad i labb och bioreaktorer. Ofta matas vi av budskapet att det är så framtidens mat i huvudsak produceras. Men vad skulle en sådan omställning få för konsekvenser? 

Globalt syns begreppet "farm free-food" allt mer. Här menas mat producerad i bioreaktorer där myllan är frånkopplad livsmedelsproduktionen. Ett exempel är det cellbaserade köttet som länge varit i ropet. Singapore var första landet i världen att ge klartecken för försäljning. Finska Solar Food producerar ett proteinmjöl av byggstenarna el, luft och mikrober. Och den Berkeley-baserade startupen Air Protein gör ett köttalternativ med hjälp av NASA-inspirerad jäsningsteknik. Exemplen är många. I vår spaning lyfter vi entreprenör på en global nivå och söker svar på frågor som:

  • Vilka är teknikerna som används?

  • Är labbet platsen för att lösa hållbarhetsutmaningarna kopplat till matproduktionen?

  • Vad händer när vi bryter kretsloppet runt mat?

  • Vilka följder får en produktion av mat och råvaror i bioreaktorer?

  • I detta AGFO Talk som hölls den 17 juni 2022 medverkade:

    I panelen:

    Gunnar Rundgren, Lantbrukskonsult och författare
    Annette Granéli, Vd och medgrundare Green-On
    Tomas Linder, Docent och mikrobiologi vid SLU

    Spaning & moderator: Anders Engström, AGFO
    Ansvarig AGFO: Anna Björnstad

  • Här kan du som AGFO-medlem ladda ner presentationen som pdf. Den finns i två format. En med alla anteckningar och en med alla slides. Pdf:erna är lösenordsskyddade. Lösenord: agfo

    Presentation med anteckningar (7,5 MB)

    Presentationen - bara slides (42,4 MB)

 

AGFO Trendkoll: Dryck

Dryckessegmentet har exploderat. Funktionella drycker, alkoholfri "sprit", hard-seltzer, en bubblande inhemsk vin- och spritproduktion, upcyclade drycker... Vad väntar runt hörnet? Hög tid att spana in i framtiden.



  • I detta AGFO Trendkoll som hölls den 27 april medverkade:

    I panelen:

    🍸 Martin Ragnar – forskare, författare och en av grundarna av Svenska Dryckesakademien

    🍸 Frida Berglund – sommelier och dryckesnörd med stenkoll på de senaste dryckestrenderna.

    🍸 Emil Åreng – författare och prisbelönt bartender. Driver Facit bar i Umeå.

    Spaning & moderator: Anders Engström, AGFO

 

AGFO Talk: Hur säkras rätt näring i framtidens matsystem

Vi står inför en rad utmaningar när det gäller näring; klimatförändringarna innebär näringsfattigare grödor, proteinskiftet lyfter frågor om näringstäthet samtidigt som var tredje svensk tonårstjej visar tecken på järnbrist. Senaste årens vegoboom har lett till en rad nya produkter på marknaden. Nu pekar svensk forskning på att det finns utmaningar när det gäller näring i sammansatta växtbaserade produkter. Samtidigt har den processade maten hamnat än mer i blickfånget, och forskare menar att klassificeringen av ultraprocessad mat är felaktig. Har vi missat näringstäthet i vår strävan efter att säkra morgondagens matsystem? Vi matas av budskap av vad vi borde äta mindre av, men vad borde vi äta mer av utifrån både näring och hållbarhetsperspektiv? Hur kan ny teknik och innovation bidra till att säkra rätt näring?

 

AGFO trendkoll: 2022 års mattrender

2021 var året när bland annat klimatkris, kolinlagring, mycel och spökkök var på tapeten. Vad kommer det snackas om under 2022?

Kolla in vårt spännande och roliga halvtimmesprogram inspelat i januari 2022.

Komplettera gärna med att läsa vår genomgång av nio internationella trendrapporter.

  • I panelen:

    Johan Åkesson, framtidsstrateg och grundare på Hint.

    Hulda Wirsén, Samordnare Norrbottens livsmedelstrategi,

    Anna Norell Spanne, ansvarig för insight och trend på Augur.

    Detta AGFO Talk hölls av innehållsansvarig Anders Engström och producerades av Lovisa Madås.

 

Fisk, alger, mittemellan - vad är framtidens sjömat?

Världshaven täcker två tredjedelar av jordens yta, men endast 7% av proteinet som världens befolkning äter kommer från sjömat. Samtidigt har den globala konsumtionen av sjömat fördubblats sedan 1960-talet och stora delar av fiskebestånden är hotade. I Sverige äter vi i huvudsak importerad sjömat - hela 72%. Tittar vi på odlad fisk, ja då är importen hela 90%.

 
 

Vill ditt företag ta plats på AGFO Play?

Från svinn till vinn - morgondagens upcyclade produkter

Upcycling har kommit upp på agendan som ett sätt att bekämpa matsvinneriet. Vilka sidoströmmar har mest potential för framtiden? Vilka är aktörerna som tar action, och vad krävs för att Sverige ska bli en stark upcycling-nation? Det här programmet genomförs tack vare stöd av våra partnerbolag Culinar och Lantmännen.

  • Medverkande:

    ☘️ Ingrid Strid, matsvinnsforskare på SLU

    ☘️ Truls Christenson, frukträddare och medgrundare Rscued

    ☘️ Marika King, Head of PINC (Paulig Group)

    ☘️ Niclas Tunebro, grundare och affärsmodellsansvarig Crumbs

    Malin Thors Rosenquist, Culinar

    👉 Detta AGFO Talk hölls av innehållsansvarig Anders Engström och operativt ansvarig Anna Björnstad.

  • Här kan du som AGFO-medlem ladda ner presentationen som pdf. Den finns i två format. En med alla anteckningar och en med alla slides.

    Pdf:erna är lösenordsskyddade. Lösenord: agfo

    Presentation med anteckningar (3,3 MB)

    Presentationen - bara slides (94,3 MB)

 

Investeringar i matsystemet

Alla pratar hållbara investeringar – men vad innebär det för matsystemet? Och var går pengarna som ska säkra framtidens hållbara lösningar? Det sökte AGFO svar på under temat morgondagens investeringar. Det här programmet genomförs tack vare stöd av våra partnerbolag Fazer och Lantmännen.

  • Louise Ungerth
    Ulf Sonesson
    Rebecka Löthman Rydå,
    Gustaf Brandberg
    Ebba Fröling
    Per Arfvidsson
    Malin Thors Rosenquist
    Joakim Köhler.

  • Här kan du som AGFO-medlem ladda ner presentationen som pdf.

    Pdf:erna är lösenordsskyddade. Lösenord: agfo

    Presentationen - bara slides (28,6 MB)

 
 

Klimatförändringar och framtidens tallrik

Att våra matvanor påverkar klimatet är ingen nyhet, men hur är det med klimatförändringarnas påverkan på vad vi kan äta i framtiden? Det här programmet genomförs tack vare stöd av våra partnerbolag Fazer och Lantmännen.

  • Programledare / moderator: Lovisa Madås, AGFO Trendspaning: Frida Berglund, AGFOKarin André, forskare i miljövetenskap vid SEI Fredrik Fogelberg, forskare vid RISE Research Institutes of SwedenFrida Nilsson, koncept & utvecklingsansvarig köksmästare ESS Group Åsa Gisel marknadschef Orkla Sverige Peter Annas, forskningsdirektör R&D och ansvarig för växtförädling LantmännenRobert Engman, kommersiell direktör Fazer

  • Här kan du som AGFO-medlem ladda ner presentationen som pdf.

    Pdf:erna är lösenordsskyddade. Lösenord: agfo

    Presentationen - bara slides (13,5 MB)

 
 

Kolinlagring som ny affärsmodell 

Fler och fler företag vill betala lantbruket för att lagra kol i marken som en form av klimatkompensation. Vilka är för- och nackdelarna, och är den här typen av affärsmodell något som kan slå på riktigt? Det här programmet genomförs tack vare stöd av våra partnerbolag Culinar, Fazer och Lantmännen.

  • Programledare / moderator: Lovisa Madås, AGFO Trendspaning: Frida Berglund, AGFOKarin André, forskare i miljövetenskap vid SEI Fredrik Fogelberg, forskare vid RISE Research Institutes of SwedenFrida Nilsson, koncept & utvecklingsansvarig köksmästare ESS Group Åsa Gisel marknadschef Orkla Sverige Peter Annas, forskningsdirektör R&D och ansvarig för växtförädling LantmännenRobert Engman, kommersiell direktör Fazer

  • Här kan du som AGFO-medlem ladda ner presentationen som pdf.

    Pdf:erna är lösenordsskyddade. Lösenord: agfo

    Presentationen - bara slides (23,8 MB)

 
 

Fossilfria förpackningar – utopi eller inom räckhåll? 

Timmen är slagen för den fossilbaserade plasten i matförpackningar. Men vilka är alternativen? Är de tillräckligt bra, kan de återvinnas och vad krävs för att nå fossilfrihet? Det här programmet genomförs tack vare stöd av våra partnerbolag Culinar, Orkla, Fazer och Lantmännen.

  • • Eva Malmström, professor vid KTH
    • Åsa Stenmarck , resursflödesexpert Naturvårdsverket
    • Niklas Nygårds, grundare Arya
    • Sofia Erixson, förpackningsutvecklare ICA Gruppen
    • Lantmännen: Mikkel Frederiksen, Sustainability Project Manager
    • Orkla: Sara Malmström, Kvalitets & Hållbarhetschef Orkla Confectionery & Snacks
    • Culinar: Johan Lantau, key account manager
    • Fazer Sverige: Johan Melinder, hållbarhetschef

  • Här kan du som AGFO-medlem ladda ner presentationen som pdf.

    Pdf:erna är lösenordsskyddade. Lösenord: agfo

    Presentationen - bara slides (16 MB)

 
 

Lokalproducerat – hype eller framtiden? 

Lokalproducerat mat efterfrågas som aldrig förr – men vad betyder egentligen begreppet? Och vilken roll spelar den lokala maten i framtiden? Det här programmet genomförs tack vare stöd av våra partnerbolag Culinar, Fazer och Lantmännen.

  • • Magnus Holmegård, Nordisk inköpschef livsmedel Sodexo
    • Rebecka Milestad, Agronom & docent i miljöstrategisk analys vid KTH
    • Tomas Erlandsson, Grundare Nordisk Råvara
    • Filip Larsson, Grundare Stekosterian

    •Trendspaning: Frida Jonson, AGFO
    • Moderator: Lovisa Madås, AGFO

  • Här kan du som AGFO-medlem ladda ner presentationen som pdf.

    Pdf:erna är lösenordsskyddade. Lösenord: agfo

    Presentationen - bara slides (14 MB)

 
 

Jakten på svenskt växtbaserat protein 

Lokalproducerat mat efterfrågas som aldrig förr – men vad betyder egentligen begreppet? Och vilken roll spelar den lokala maten i framtiden? Det här programmet genomförs tack vare stöd av våra partnerbolag Culinar, Fazer och Lantmännen.

  • • Magnus Holmegård, Nordisk inköpschef livsmedel Sodexo
    • Rebecka Milestad, Agronom & docent i miljöstrategisk analys vid KTH
    • Tomas Erlandsson, Grundare Nordisk Råvara
    • Filip Larsson, Grundare Stekosterian

    •Trendspaning: Frida Jonson, AGFO
    • Moderator: Lovisa Madås, AGFO

 
 

Hur mycket får hållbar mat kosta? 

Mat ska vara hållbart, hälsosamt och billigt – går det verkligen ihop? Alla skriker efter mer hållbar mat, men är företag och konsument redo att betala för det?

  • I panelen: Line Gordon, forskare och föreståndare för Stockholm Resilience Center, Karin Brynell, VD för Svensk Dagligvaruhandel och Jens Thulin, lantbrukare och affärsutvecklare.

    Spaning: Frida Jonson, AGFO
    Moderator: Lovisa Madås, AGFO

 
 

Matsvinn 

Få lär ha missat att vi har stora problem med matsvinn. Men vad gör vi åt det dolda matsvinnet, det som uppkommer innan maten når konsumenten?

  • I panelen:
    Louise Ungerth, föreningen Matsvinnet
    Karin Amnå, hållbarhetsstrateg ICA Sverige
    Ingrid Strid, matsvinnsforskare SLU
    Kjell Ivarsson, expert FoU Livsmedel LRF

    Trendspaning: Julia Marcopoulos, AGFO
    Moderator: Lovisa Madås, AGFO

 
 

Regenerativt jordbruk - nästa jordbruksrevolution? 

Regenerativt jordbruk är utformat för att vända på de negativa klimateffekterna som jordbruk skapar genom att återuppbygga den organiska massan i jorden. Detta gör man genom att följa vissa principer som att låta djur beta gräs och odla fleråriga växter med minimalt med jordbearbetning.

  • I panelen:
    Märta Jansdotter, VD Gröna Gårdar
    Claes Johansson, Hållbarhetschef Lantmännen
    Anke Herrmann, Docent vid Sveriges lantbruksuniversitet

    Spaning: Julia Marcopoulos, AGFO
    Moderator: Lovisa Madås, AGFO

 
 

Cirkulär matproduktion - utopi eller framtid? 

Går det att skapa en matproduktion där allt har ett värde och som ger noll avfall? Det var en av frågorna runt ämnet cirkulär matproduktion som drog fullt hus till panelsamtalet AGFO talk. Tack till våra sponsorer Lantmännen, Axfoundation och LRF Media.

  • I panelen:
    • Niklas Wennberg, grundare Stadsjord
    • Bengt Persson, VD Foodhills,
    • Ingela Wickman Bois, rådgivare inom cirkulär ekonomi och strategisk hållbarhet
    • Per-Anders Langendahl forskare vid institutionen för ekonomi SLU.

    Moderator: Lovisa Madås, AGFO
    Spaning: Julia Marcopoulos, AGFO

 
 

Storföretag + startups = sant?

Det dyker upp nya aktörer i matsystemet som aldrig förr. Samtidigt finns en trend att storbolag köper upp startups för att ta in ny kompetens och öka innovationsgraden. Hur påverkas innovationen av storbolagens uppköp? Vem gör egentligen mest för innovationen? Och hur kan storbolag och startups samarbeta för att maximera innovation och nya lösningar?

  • I panelen:
    • Ariella Rotstein, co-lead ICAx
    • Samir El-Sabini, VD SUP46 (Start-Up People of Sweden)
    • Henrik Åkerman, Head of Market Progress Food for Progress

    Trendspaning: Julia Marcopoulos, AGFO
    Moderator: Lovisa Madås, AGFO

 
 

Vad hindrar svensk matinnovation?

Det har konstaterats att Sverige generellt sett är ett av Europas mest innovativa länder. Men tittar man specifikt på innovation inom livsmedel hamnar vi först på plats fjorton. Vad det egentligen är som hindrar den svenska matinnovationen?

  • I panelen:
    • Liisa Smits, grundare och VD för Ignitia
    • Daniel Skavén Ruben, rådgivare till the Rockefeller Foundation
    • Per Arfvidsson, vice VD för Lantmännen och ordförande i styrgruppen för Sweden Food Arena

    Trendspaning: Julia Marcopoulos, AGFO
    Moderator: Lovisa Madås, AGFO

 
 

Hur förändras maten?

”Jag tror att genteknik kommer att revolutionera lantbruket, men den etiska debatten behövs”. Så sade Line Strand, växtodlingsrådgivare, under panelsamtalet om hur vår mat förändras. Tekniker som Crispr öppnar dörrar mot effektivare livsmedelsutveckling. Men är det en ny form av GMO? Eller ska det hanteras som något helt nytt?

  • I panelen:
    Anna Nilsson, chefredaktör tidningen Lantmannen​
    • Jens Sundström, docent i växtfysiolog SLU
    • Per Sandin, docent i filosofi, lektor i bioetik och miljöetik SLU
    • Line Strand, växtodlingsrådgivare Hushållningssallskapet

    Trendspaning: Peter Söderquist, AGFO
    Moderator: Lovisa Madås, AGFO

 
 

Hur produceras maten i framtiden?

Kommer framtidens matproduktion att vara storskalig, småskalig och ske i städerna, laboratoriet eller på landsbygden?

  • I panelen:

    • Ann-Helen Meyer von Bremen: Frilansjournalist

    • Sorosh Tavakoli: Entreprenör

    • Natalie Brun Skantz: CFO, marknadschef & grundare Grönska

    • Julie Gold ​Biträdande Professor biomaterial Chalmers

    • Alarik Sandrup Näringspolitisk chef Lantmännen

    Trendspaning: Frida Jonson, AGFO

    Moderator: Lovisa Madås, AGFO

 
 

Vilken mat behöver vi?

Om personaliserad mat och den mätbara kroppen. Vad händer när algoritmen styr vad som landar på vår tallrik? I allt större utsträckning mäter vi och analyserar oss själva för att hitta svaret på den uråldriga frågan: Vad ska vi äta till middag?

  • I panelen: Kristofer Lund AGFO, Theresia Silander Hagström Eatit, Wictoria Alvarsdotter Macklean och Johan Swahn Diaz & Swahn.

    Trendspaning: Kristofer Lund, AGFO

    Moderator: Lovisa Madås, AGFO

 
 

Hur handlar vi maten i framtiden?

Hur handlar vi vår mat i framtiden? Trendspaning och panelsamtal.

  • • Johan Åkesson, trendanalytiker

    • Anna Åkesson E-handelschef Hemköp

    • Felix Åberg, analytiker HUI Research

    • Albin Ponnert, Grundare av Local Food Nodes

    Trendspaning: Frida Jonson och Peter Söderquist, AGFO

    Moderator: Lovisa Madås, AGFO