Tillbaka till alla evenemang

Miljöpåverkan av nöt- och lammköttsproduktion

  • RISE - Digitalt TEAMS Gothenburg, Västra Götaland County Sweden (se karta)

Välkommen till ett webinarium där vi presenterar resultat från ett forskningsprojekt, där vi har beräknat påverkan på klimat och biologisk mångfald för nöt- och lammkött!

I ett projekt finansierat av Svenska lantbrukssällskapens förbund har miljöpåverkan av olika svenska uppfödningsmodeller studerats med hjälp av livscykelanalys. Miljöpåverkanskategorier som ingått i studien är klimat, markanvändning, utsläpp av kväveföreningar samt påverkan på biologisk mångfald. På webinariet presenterar Serina Ahlgren (RISE), Anna Hessle (SLU), Annelie Carlsson (SLU) och Stefan Wirsenius (Chalmers) projektet och det finns tid för frågor. Ingen anmälan krävs.

Läs mer

Föregående
Föregående
13 december

SLU Partnerskap: Södra Sveriges växtodlings- och växtskyddskonferens

Nästa
Nästa
19 januari

Nordic Seafood Summit