Detta hybridseminarium fokuserar på sambanden mellan livsmedelsstrategins mål om ökad livsmedelsproduktion; Sveriges klimatmål samt miljökvalitetsmålen ”Ingen övergödning”, ”Hav i balans samt levande kust och skärgård” och ”Levande sjöar och vattendrag”. Vi samlar myndigheter, regioner, forskare och praktiker för att utforska frågan: Kan vi hitta synergier mellan alla dessa?
Livsmedelsstrategin framhåller starka positiva samband mellan ökad livsmedelsproduktion och miljömålen ”Ett rikt odlingslandskap” och ”Ett rikt djur- och växtliv”. Man poängterar också att Sverige ligger i framkant när det gäller produktion av biodrivmedel med hög klimatprestanda. Fortsatta insatser behövs för att ytterligare tillvarata de gröna näringarnas möjligheter i klimatarbetet och för att göra jordbruksproduktionen mer klimateffektiv.
Seminariet arrangeras av Östersjökommittén och fokuserar på sambanden mellan livsmedelsstrategins mål och miljökvalitetsmålen ”Ingen övergödning”, ”Hav i balans, levande kust och skärgård” samt ”Levande sjöar och vattendrag”. Kan vi hitta samma positiva samband här?