Tillbaka till alla evenemang

Almedalen: Äta hälsosamt- vilket ansvar kan och bör en dagligvaruaktör ta för våra matvanor?

  • Almedalen - Kårhuset Rindi, "Handelns hus"gatan 1 Donnersgatan Visby, Gotlands län, 621 57 Sweden (se karta)

Arrangör: ICA Gruppen

Beskrivning av samhällsfrågan:

Vi blir vad vi äter är ett talesätt som sätter fingret på matens betydelse för vår hälsa. Trots denna vetskap skapar våra matvanor i den rikare delen av världen omfattande och tilltagande hälsoproblem i stora delar av befolkningen. Vilket ansvar har de som förser oss med det mesta av vad vi äter?

Utökad information om evenemanget:

Det finns en hälsoklyfta mellan olika grupper i det svenska samhället, och med en ekonomisk utveckling som ger många mindre marginaler riskerar den att fortsätta vidgas. Medan vissa blir mer hälsomedvetna förvärras problemen i andra grupper med bl.a. övervikt, diabetes, högt blodtryck och andra negativa följdeffekter av de tillstånden. Att äta en nyttigare och mer välbalanserad kost kan ge stora vinster för både individer och samhälle. Vad kan en dagligvaruaktör göra för att medverka till att deras kunder äter sundare? Vad gör de, och vad borde de göra? Och på vilka grunder gör de det? Det kommer att vara möjligt att ställa frågor under seminariet via mentimeter.com. Kod kommer att visas dagen före, och under mötet.

Information

Föregående
Föregående
4 juli

Almedalen: Frukost med Volta Greentech, smaka världen första metanreducerade kött

Nästa
Nästa
4 juli

Almedalen: Hållbara flergångsförpackningar och retursystem för hämtmat och dryck?