AGFO Talk: Hur säkras rätt näring i framtidens matsystem - 30 mars 2022

Vi står inför en rad utmaningar när det gäller näring; klimatförändringarna innebär näringsfattigare grödor, proteinskiftet lyfter frågor om näringstäthet samtidigt som var tredje svensk tonårstjej visar tecken på järnbrist. Senaste årens vegoboom har lett till en rad nya produkter på marknaden. Nu pekar svensk forskning på att det finns utmaningar när det gäller näring i sammansatta växtbaserade produkter. Samtidigt har den processade maten hamnat än mer i blickfånget, och forskare menar att klassificeringen av ultraprocessad mat är felaktig. Har vi missat näringstäthet i vår strävan efter att säkra morgondagens matsystem? Vi matas av budskap av vad vi borde äta mindre av, men vad borde vi äta mer av utifrån både näring och hållbarhetsperspektiv? Hur kan ny teknik och innovation bidra till att säkra rätt näring?

I panelen:
Emma Patterson, med.dr. Nutritionsexpert, Livsmedelsverket
Cecilia Mayer Labba, Doktorand livsmedelsvetenskap Chalmers
Isabelle Falck, Projektledare, Food for Progress
Ann-Kristin (Anki) Sundin, Nutritionsexpert, LRF Mjölk


Spaning & moderator: Anders Engström, AGFO
Ansvarig AGFO: Anna Björnstad

Föregående
Föregående

AGFO Talk: Mat utan bonde 17 juni 2022

Nästa
Nästa

Nytt format: AGFO Trendkoll