Louise Ungerth, Linda Linnskog Rudh, Pontus Gustafsson, Frida Jonson, Lovisa Madås, Frida Berglund.

Omvärld

AGFO nominerade till prestigepris

För andra gången på tre år är AGFO nominerade till Livsmedelspriset.

Sedan 1964 delar Livsmedel i fokus ut Livsmedelspriset till personer, organisationer eller företag som arbetar på ett innovativt och inspirerande sätt.

Priset går till ”personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling”.

Motiveringen är:

För att på kort tid ha placerat sig som en vass analytiker med näsa för aktuella frågeställningar. AGFO levererar seminarier, blogginlägg och analyser som hjälper hela branschen framåt. De är kompetenta, pigga och glada.”

Lovisa Madås och Frida Jonson, grundare av AGFO, säger i en kommentar:

”Hela teamet är glada och väldigt stolta. It takes a team to win! Att få den här nomineringen ger oss ännu mer energi att lyfta perspektiv, analysera och leverera fler agerbara insikter – alltid med framtidens matsystem i fokus. Stort tack för nomineringen, och hatten av till våra medtävlande.”

Årets nominerade är: 

  • AGFO
  • Ann-Helen Meyer von Bremen och Gunnar Rundgren
  • Elin Arenson Beis
  • Fazer Kvarn
  • Jan Klingspor
  • Maria Forshufvud
  • Sara Berger
  • Zogwall

Här kan du läsa alla motiveringarna.

AGFO har tidigare nominerats till Livsmedelspriset 2018 (läs nomineringen här), Tidskriftspriset Årets utvecklare 2018 (läs nomineringen här), och vann priset Årets nyskapare hos LRF Media 2018.

Livsmedelspriset har sedan 1964 tilldelats företagsledare, innovatörer, forskare, produktutvecklare, marknadsförare, opinionsbildare och entusiaster. Priset delas ut av nätverket Livsmedel i fokus (tidigare LivsmedelsFöreningen) , en förening och en intresseorganisation för personer som är verksamma inom hela livsmedelskedjan.

Bland tidigare vinnare finns bland andra Lantmännens Växthus, Simris Alg, The Smiling Group, Food for Progress, Svenskt kött, Mackmyra och Max.

Läs mer:


Insikter från våra populära AGFO Talks

Lokalproducerat, hållbar mat och minskat matsvinn – våra AGFO Talks spänner över hela matkedjan.

livsmedel i fokusLivsmedelsprisetlivsmedelspriset 2020

Tipsa oss

Mejla

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!