Omvärld

Se AGFO Talk: Fossilfria förpackningar – utopi eller inom räckhåll?

Timmen är slagen för den fossilbaserade plasten i matförpackningar. Men vilka är alternativen? Är de tillräckligt bra, kan de återvinnas och vad krävs för att nå fossilfrihet? Vi trendspanar och samtalar med experter.

År 2030 ska den fossilbaserade plasten ha ersatts av återvunnen råvara eller vara fossilfri, enligt flera färdplaner som både regeringen och stora aktörer inom livsmedelsbranschen har skrivit under. I ljuset av det skapas nya initiativ och alternativa material ser dagens ljus. Biologiskt nedbrytbart, komposterbar och klimatsmart är epitet som ofta lyfts. Men vad döljer sig bakom orden och vilka är fallgroparna på vägen mot fossilfria matförpackningar?

I höstens första AGFO Talk tittar vi närmare på vad som krävs för att våra matförpackningar ska bli fossilfria.

Det här eventet genomförs med stöd av: CulinarFazerOrkla och Lantmännen.

LÄS MER:

AGFO-tema: Framtidens förpackningar


Insikter från våra populära AGFO Talks

Lokalproducerat, hållbar mat och minskat matsvinn. Våra AGFO Talks spänner över hela matkedjan.

Agfo Talkförpackningar

Tipsa oss

Mejla

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!