Omvärld

Här ser du våren sista AGFO Talk – live!

Lokalproducerat mat efterfrågas som aldrig förr – men vad betyder egentligen begreppet? Och vilken roll spelar den lokala maten i framtiden? Välkommen till en morgon där vi trendspanar och samtalar med experter.

Lokalproducerat har seglat upp som en klar etta på trendtoppen. I både konsument- och branschundersökningar rankas när- och lokalproducerad mat högt över den tidigare självklara ettan ekologisk mat. Varför har det blivit så, och vad innebär egentligen begreppet? Om jag bor i Stockholm och äter morötter som odlats på Gotland – räknas de som lokalproducerade?

Paneldeltagare:

🍓 Magnus Holmegård, nordisk inköpschef livsmedel Sodexo
🍓 Rebecka Milestad, agronom & docent i miljöstrategisk analys KTH
🍓 Tomas Erlandsson, grundare Nordisk Råvara
🍓 Filip Larsson, grundare Stekosterian

🥕 Trendspaning: Frida Jonson, AGFO
🥕 Moderator: Lovisa Madås, AGFO

Den här eventserien genomförs med stöd av våra partners CulinarFazer och Lantmännen.

Läs mer:


AGFO-tema: Lokalproducerad mat

Agfo Talklokalproducerat

Tipsa oss

Mejla

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!