Lovisa Madås
Grundare AGFO
Frågorna haglar vid matbordet samtidigt som AGFO:s Lovisa Madås inser att ordspråket ‘som man sår får man skörda’ har en viss tyngd.
Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO weekly, signa upp dig här
För många är gränsdragningen mellan yrke och privatliv något luddig. Jag erkänner, det gäller även mig. Att jobba med frågor kopplade till morgondagens matsystem är både spännande, lärorikt och svårt. Så det händer att jag pratar om hållbarhet, innovationer och ny teknik vid middagar. Ok, det händer rätt ofta. (Ber härmed om ursäkt till min umgängeskrets som inte pallar höra mer om kernza, kolinlagring, crispr, gulliga leveransrobotar etc).
Men nu är det inte jag som håller låda längre – det är min elvaåring. För vad händer om man kombinerar min iver att diskutera morgondagens matsystem med den yngre generationens vilja att förstå och göra rätt? En aldrig sinande våg av frågor.
Förra året handlade det om köttet som serverades: ”Var kommer det ifrån? Hur har djuret levt?”. Nu är vi inne på en ny våg. Det handlar om växtbaserade alternativ till kött. ”Innehåll? Kommer ifrån?”, och så vidare. Fullt rimliga frågor! Och min elvaåring är inte ensam. Intresset för växtbaserade produkter ökar stadigt. Därför känns det extra roligt att kunna bjuda in dig till tisdagens AGFO Talk på temat svenskt växtbaserat protein.
Anmäl dig gärna, det är gratis och du deltar via webben. Och hoppas du gör precis som min elvaåring – ställ gärna frågor. En mycket kunnig expertpanel finns på plats.
Ladda upp i helgen med 🍿 och vår temaartikel om växtbaserat protein, läs den här.
Hoppas vi hörs på tisdag!
Ps. Ni är många som reagerade på förra veckans spaning av Jesper Lindström. Stort tack för alla mejl och kommentarer. Vi återkommer till ämnet.
Team AGFO väljer veckans:
Rop på hjälp
❗Småskalig livsmedelsproduktion behöver akut hjälp för att överleva. Det visar en ny undersökning från Livsmedelsföretagen.
⌛ Deadline
30 april är sista dagen att söka den lediga tjänsten hos oss på AGFO – läs mer och ansök här.
💸 Ny fond
Nordic FoodTech investerar i ”företag som förnyar matsystemet”, och inleder med ett kapital på 24,55 miljoner euro.
📈 Uppgång
Mars månad blev exceptionell för dagligvaruhandeln. Det visar ny statistik från Svensk Dagligvaruhandel.
📺 Tv-tips
We Don´t Have Time höll i veckans stora konferens. Och vårbruket gick att beskåda live i veckan också, kolla här.
🤖 Robot
Pågående pandemi sätter mer ljus på förarlösa leveransrobotar. Vi listar 18 robotar här.
🚽 Toalett
Forskare har utvecklat en unik toalett som med hjälp av algoritmer skannar efter sjukdomsmarkörer.
💚 Vill du hålla koll på framtidens matsystem och dess möjligheter? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev AGFO Weekly, signa upp här
FLER SPANINGAR AV LOVISA MADÅS
Spaning
Det är befriande med drycker som inte alltid passar in i mallen, tycker AGFO-Frida när hon blickar framåt. Den här spaningen […]
Spaning
I veckans spaning går AGFO-Lovisa bakom lysdiodernas förtrollande sken. Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO weekly, signa upp dig […]
Spaning
AGFO lyfter gärna fram gränsöverskridande samarbeten som en viktig del i utvecklingen av framtidens matsystem. Dags att leva som vi lär. […]
Spaning
Team AGFO bjuder på insikter från 2020, jultips och tankar inför det nya året. Linda Segerblom VD Störst intryck i […]
Spaning
Behöver besöksnäringens framtida ledare vara hållbarhetsexperter? Det undrar AGFO:s Frida Berglund i veckans spaning. Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev […]