Foto: Pxhere

Omvärld

Tema: Hållbar mat

I samtalet om framtidens mat är hållbarhet en nyckelfaktor. AGFO samlar artiklarna som tittar närmare på mat och hållbarhet.


Så jobbar supertalangen klimatsmart på gården

Han har rankats som en av Sveriges 101 supertalanger av Veckans affärer, fått epitet Sveriges klimatsmartaste nötköttsproducent och affärsstrategin är att ”hållbarhet säljer”. AGFO hälsar på hos lantbrukaren Jens Thulin för att se vad hållbarhet innebär konkret på gården. Läs intervjun här


AGFO talk: ”Hållbara produkter måste få kosta”

Hållbara livsmedel måste få kosta och hela livsmedelskedjan ska dela på kostnader och risker. Det var några av insikterna från AGFO talk på temat ”Hur mycket får hållbar mat kosta?”. AGFO bjöd in Line Gordon, forskare Stockholm Resilience Center, Karin Brynell, VD för Svensk Dagligvaruhandel och Jens Thulin, lantbrukare och affärsutvecklare, för att diskutera hur mycket hållbar får kosta. Läs mer och se inspelningen här


Så blir hållbarhet en lönsam affär

Trimma produktionen, jobba med naturen och bli bättre på kommunikation – då kan satsningen på hållbarhet bli lönsam. AGFO möter forskare och lantbrukare i ett samtal för att diskutera möjligheterna att göra hållbarhet till något lönsamt. Läs intervjun här


Spaning: Så kan orosmolnen skingras

”Vi måste kunna bjuda människor på enkla råd och förklara vad som gör störst skillnad, åtminstone om vi är intresserade av förändring”. Det skriver Jenina Dahlberg, kommunikatör och kampanjansvarig på Sveriges Konsumenter, i sin spaning. Hon menar också att lösningarna ligger hos politiker och näringsliv, men att hon inför 2020 önskar sig att fler matexperter omformulerar sina standardsvar. Läs Jenina Dahlbergs spaning här

Världens blickar på svensk hållbar mat

Kajsa Asp Jonson bevakade för AGFO:s räkning konferensen Livsmedelsforum i Örebro. Där pratade man om hur många andra länder ser Sverige som en förebild. I en morgondag där klimatförändringarna driver på behovet av förändringar tror man att Sveriges roll i den globala matförsörjningen kommer att stärkas. Läs Kajsa Asps spaning här

🌟 Din genväg till framtidens matsystem

Matsystemet omvandlas i snabb takt. Därför har vi satt ihop temaartiklar som ger dig full koll. Läs mer ➔

💚Gillade du det här? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev AGFO Weekly – signa upp här

Tipsa oss

Mejla

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!