Matföretag listar vad de ser som de stora trenderna år 2020. Foto: Whole Foods

Omvärld

10 trender att spana efter

De vill plastbanta våra skafferier, tillskott ska sänka kors metanutsläpp och utvecklingen av ny proteinkälla accelererar – häng med när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.

👉 Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

 

10 trender att hålla koll på

Mat producerad med regenerativt jordbruk, mjöl gjort på frukt och sojan byts ut mot andra ingredienser i växtbaserade alternativ. Dessa och sju andra trender spås bli stora under 2020. (Forbes) Läs mer ➔

Tillskott ska minska kors metanutsläpp

Genom att ge kor ett tillskott ska utsläppen från dem kunna minskas med 30 procent. Tillskottet har utvecklats av ett nederländskt bolag som menar att de har vetenskapligt stöd för att det fungerar. (ATL, betallänk) Läs mer ➔

Ny oväntad proteinkälla

Kollagen kanske är mest känt från skönhetsbranschen, men nu spås den bli en viktig framtida källa till protein. Två bolag ska samarbeta för att lansera livsmedlet redan nästa år. (Agfunder) Läs mer ➔

De vill plastbanta ditt skafferi

Istället för att köpa nya förpackningar med varor som ris och linser kan startupen Algramo komma hem till dig med påfyllning. (Fast Company) Läs mer ➔

 

💚Gillade du det här? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev AGFO weekly med spaning, nyheter och global kalender – varje fredag direkt till din inbox, signa upp gratis

förpackningarklimatproteinproteinskiftettrender 2020

Tipsa oss

Mejla

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!