Här samlar vi artiklar om entreprenörskap i livsmedelsbranschen. Foto: Pixabay

Omvärld

Tema: Entreprenörskap i matsystemet

Sverige behöver fler entreprenörer inom livsmedelssystemet. I Europa växer antalet investeringar i matsegmentet, så nu gäller det för Sverige att skala upp.

13 startups ger sina bästa råd

AGFO bad några av Sveriges hetaste startups inom agtech och foodtech berätta om sina största lärdomar som entreprenörer. Läs entreprenörernas råd

Lista: Här finns testköken

Utvecklar du en ny produkt? AGFO listar svenska testkök och testbäddar där det går att utveckla livsmedelsprodukter. Här är hela listan med testkök

Rapport: Sverige omnämnd i global rapport

Oro minskar investeringarna i agtech- och foodtechbolag, det visar Agfunders investerarrapport för 2019. Dessutom omnämns Sverige. Läs mer här


AGFO-karta: Svenska ekosystemet

Här är aktörerna som hjälper och stöder, som finansierar och marknadsför, som accelererar och för branschens talan.  Hämta den svenska Ekosystemkartan här


”Foodtech – svårt men inte omöjligt”

Startup-hubbens vd har erfarenhet från storbolaget Arla Foods och hjälper nu småbolagen. Men Samir El-Sabini skulle inte själv starta foodtechbolag i Sverige: “Det är för omständligt. Man får lägga alldeles för mycket tid på att tränga igenom strukturerna inom den svenska livsmedelsbranschen.” Så säger Samir El-Sabini, vd för startup-hubben SUP46.  Läs hela intervjun med Samir el-Sabini här


Future Market-grundaren: Tråkig mat är framtiden

The Future Market är ett matlabb som tar fram prototyper på matprodukter som kan dyka upp ute i handeln inom 5-25 år. Labbets grundare Mike Lee tror på familjär mat som är välkomnande – även om ingredienserna är nya. Läs intervjun här


Spaning: Så tar du dig an jättemässan

Vad ska man tänka på som startup för att nå igenom bruset på en enorm internationell mässa? Vår gästspanare, matentreprenören Sara Maxence, delar med sig av sina insikter från utställningsbåset på amerikanska Expo West. Läs spaningen här


Svensk startup tar hem storinvestering

Entreprenören Sorosh Tavakoli bestämde sig under 2018 för att försöka ersätta de animaliska proteinerna i ost. Sedan dess har har letat samarbetsparters, byggt upp ett labb och tagit in en riktigt stor investering på 34 miljoner kronor i projektet. Här kan du läsa mer

Forskaren om högriskprojekt

Artificiell intelligens kan vara lösningen på en del av livsmedelssystemets utmaningar. Det tror Amy Loutfi, professor i informationsteknologi och robotforskare vid Örebro universitet.  Läs intervjun här

Se AGFO Talks:

Hur kan startups och storbolag samarbeta för att göra Sverige till ett mer innovativt matland? I panelen: Henrik Åkerman Food for Progress, Ariella Rotstein ICAx och Samir el-Sabini SUP46.

 

Vad det egentligen är som hindrar svensk matinnovation? Det diskuterades av panelen som bestod av Daniel Skavén Ruben The Rockefeller Foundation, Liisa Smits Ignitia och Per Arfvidsson Sweden Food Arena/Lantmännen.

 

I panelen: Per Frankelius Linköping Universitet, Fredrika Gullfot Simris Alg, Filip Lundin Macklean och Donnie SG Lygonis KTH Innovation.

🌟 Din genväg till framtidens matsystem

Matsystemet omvandlas i snabb takt. Därför har vi satt ihop temaartiklar som ger dig full koll. Läs mer ➔

💚Gillade du det här? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev AGFO Weekly – signa upp här

 

agtechentreprenörfoodtechinvesteringstartup

Tipsa oss

Mejla

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!