Det regenerativa jordbruket vinner mark – men hur ska det skalas upp? Foto: Istock

Omvärld

Så ska regenerativt jordbruk växa

Första helt automatiserade gården nu i drift, så kan framtidens hållbara stad se ut och möt doldisföretaget som kan omvälva hela matsystemet – dags att summera veckans nyheter inom framtidens matsystem.

👉 Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

Kan regenerativt jordbruk bli storskaligt?

Regenerativt jordbruk, jordbruksmetoden som verkar för god jordhälsa och ett välmående ekosystem, är ett begrepp på allt flers läppar. Men det krävs samarbete och det måste vara marknadsdrivet, menar vissa. (Agfunder) Läs mer här ➔

Fem innovationer som ska minska världshungern

FNs livsmedels- och jordbruksorganisation, FAO, presenterar fem lösningar för minskad hunger. Bland idéerna finns en app som upptäcker skadeinsekter och ett försäkringssystem som hjälper lantbrukare att få råd med investeringar. (FAO) Läs mer här ➔

Fem startups avslöjar sina bästa tips

Vad ska man tänka på som entreprenör i matsystemet? 5 startups delar frikostigt med sig av sina viktigaste råd och lärdomar. (AGFO) Läs mer här ➔

Blockkedjeteknik ökade försäljningen

Att kunna följa varans väg från gård till butik med hjälp av blockkedjeteknik har uppskattats av konsumenter. Enligt franska matjätten Carrefour har försäljningen av dessa livsmedel ökat. (Coindesk) Läs mer här ➔

Insekter + cellbaserat kött = sant

Insekter som mat har sina utmaningar, men nu har forskare hittat en nytt användningsområde för dem. Att använda insekternas celler för att odla cellbaserat kött ska vara enkelt, billigt och energisnålt. (Fast Company) Läs mer här ➔

Det okända företaget som kan revolutionera matsystemet

Du har troligen aldrig hört talas om dem, men de utsågs nyligen av CNBC till företaget med störst potential att omvälva sin bransch. Indigo Agriculture använder sig av mikrobiologi och teknik för att öka lönsamheten för lantbrukare och samtidigt förbättra konsumenthälsan och miljön. (The New Food Economy) Läs mer här ➔

”Tråkig mat är framtiden”

Tråkigast vinner. The Future Market i New York har skapat över 40 prototyper på matprodukter som kan dyka upp inom 5-25 år. Nu satsar de på att lansera de minst spännande av dem. (AGFO) Läs mer här ➔

Första helt automatiserade gården

Storbritanniens första helt automatiserade gård är nu i drift. Det tog tre års samarbete mellan universitet och två företag. Nu vill de att de 35 hektaren ska användas som testbädd för nya innovationer. (Future Farming) Läs mer här ➔

Så ser framtidens hållbara stad ut

Arkitekter fick i uppgift att designa om oanvända platser i städer. Deras förslag visar hur framtida städer kan innehålla saker som odlingar på tak, regenerativa jordbruk och husväggar med hål för växter och djur att leva i. (Fast Company) Läs mer här ➔

Kelp skulle erövra världen, vad hände?

För några år sedan spåddes kelp bli nästa stora matfenomen. Trots att algen är lätt att odla, bidrar till att rena haven och är näringsrik har framgången låtit vänta på sig. Brist på anläggningar och tveksamma konsumenter ska vara två av anledningarna. (NPR) Läs mer här ➔

💚Gillade du det här? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev AGFO weekly med spaning, nyheter och global kalender – varje fredag direkt till din inbox, signa upp gratis här

Mer om regenerativt jordbruk

Regenerativt jordbruk – nästa jordbruksrevolution?

automatiseringblockkedjacellbaserat köttFAOinnovationinsekterregenerativt jordbrukstartup

Tipsa oss

Mejla

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!