Foto: Istock/AGFO

Spaning

Att skapa värde – och mota meningslösheten

En isande känsla i magtrakten och meningslösa varumärken är i fokus i veckans spaning.

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO weekly, signa upp gratis här

I veckan fick jag en klump i magen. Anledningen var artikeln ”Fyra av fem varumärken skulle kunna försvinna utan att någon skulle bry sig”. I artikeln, som går att läsa här, redogörs för en ny rapport som har undersökt konsumenters förhållande till varumärken. Resultatet? 77 procent av alla varumärken skulle kunna försvinna utan att någon bryr sig. Ridå.

Och det har blivit mer meningslöst på senare år enligt rapporten: ”Andelen meningslösa varumärken är den största hittills sedan mätningarna startade för elva år sedan”. Och till råga på allt är visst 58 procent av allt innehåll som skapas av världens 1800 ledande varumärken dåligt, irrelevant och misslyckas med att leverera på konsumenternas förväntningar.

Så där satt jag och funderade över Agfo. Idén till Agfo föddes i maj 2017 och sedan dess har vi skrivit spaningar varje vecka, hållit tio Agfo talks och åkt Sverige runt för olika föreläsningar. Allt med ett syfte för ögonen: att fördjupa och förklara förändringar som pågår, öppna upp dialogen och knyta ihop matsystemet.

Är vi på rätt spår? Möter vi dina behov i din roll i livsmedelskedjan? Vad saknar du? Vi behöver din hjälp: ge oss feedback, sätt betyg och hjälp oss bli bättre.

Nu motar vi meningslösheten. Tack på förhand.

👉 Här finns enkäten 

Veckans…

🏆 Dubbelt grattis: Årets vinnare av FoodHack by Krinova & Formas blev Pee cycling. Årets vinnare av pitchtävlingen under konferensen Food Tech blev Beescanning.

🎉 Nominerade: Sju bönder är nominerade till priset Årets klimatbonde, se vilka de är här.

💡 Innovationstävling: Innovativa idéer sökes i tävlingen Material och metoder för framtidens jordbruk. Tävla här

⌛ Sista chansen: Ibrahim Baylan, Göran Everdahl och Agfo-Lovisa finns bland talarna under årets Forum för bioekonomi. Anmäl dig här

🥦  Matsvinn: Nytt projekt ska skapa nya produkter av svinn med fokus på broccoli, läs mer här

💚 Gillade du det här? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev, signa upp gratis här

Lovisa Madås

Konsult AGFO

MejlaTwitterFölj på Twitter

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!