Dags att kolla in årets trendrapporter. Foto: Istock

Omvärld

8 trendrapporter för 2019

Nytt år betyder nya trendspaningar. Här är 8 trendrapporter att hålla koll på.

👉 Missa inte AGFO:s trendspaningar som kommer varje fredag. Signa upp på AGFO weekly här

1

Foto: Kind

”Smör” gjort på fröer, ökad transparens och kaktusvatten finns med på listan när snacksföretaget KIND listar 10 trender för 2019. Läs rapporten här ➔

2

Foto: Istock

FreshDirect, onlineaktör inom färsk mat, listar också de topp 10 trender för 2019. Havre tas upp som en av trenderna, och svenska Oatly nämns som ett framgångsexempel. Läs rappporten här ➔

3

Foto: Istock

Investeringar i hajpade bolag, inkubatorer och vatten – tre delar i fokus när Agfunder News ber agtech-profiler sammanfatta 2018 och blicka framåt. Läs mer här ➔

4

CB Insights hjälper företag att formera strategier med hjälp av dataanalys. Deras trendrapport innehåller bland annat en spaning på protein gjort av ärtor och en djupdykning i hur flera stora techföretag börjar satsa på mat. Läs rapporten här ➔

5

Foto: Istock

Svenska Food & Friends tror att vi kommer att skala ner under 2019; som mindre förpackningar. Det blir även året för när jackfrukt serveras som ett alternativ till kött. Läs rapporten här ➔

6

Foto: Zume

Globala mat-, restaurang- och hotellkonsulterna Baum + Whiteman har skapat en rapport med vad de tror kommer bli de fem största trenderna inom mat 2019. Läs rapporten här ➔ 

7

Foto: Whole Foods

Probiotika, fett på nytt sätt och sjögrässmör – några av delarna i Whole Foods trendrapport för kommande året. Läs rapporten här ➔ 

8

Foto: Tyson Foods

När ett av världens största köttföretag, Tyson Foods, summerar trenderna för året handlar det om protein i flera former, spårbarhet och personaliserad mat.  Läs mer här ➔ 

Läs mer:

Team AGFO: Insikter och förhoppningar 

Tema-artiklar:

🇸🇪 Svenskt proteinskifte

🐟 Alger och landbaserad fisk

📡 Data och jordbruket

💡 Innovation och mat

♻️ Cirkulär matproduktion och kolinlagring

🥩 Kött 2.0

🦗 Matinsekter

🗑️ Matsvinn

🤖 Robotar

🌱 Precisionsodling

🥗 Stadsnära inomhusodling

🔬 Genteknik

🍖 Cellbaserat kött

💚 Gillade du det här? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev, signa upp gratis här

trender 2019trendrapporter

Julia Marcopoulos

Agronom, ekonom och researcher AGFO

MejlaTwitterFölj på Twitter

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!