50 företag svarade på AGFO:s enkät om innovation. Foto: Istock

Omvärld

50 företag: Så hindras svensk matinnovation

Sju faktorer hämmar innovation i livsmedelssystemet. Det går att konstatera efter AGFO:s enkät till 50 verksamma företag.

Sverige är ett av världens ledande länder när det gäller innovation. Men inte inom en av våra viktigaste branscher: livsmedel. Där når vi bara upp till plats 14 i Europa, långt ifrån pallplats.

Av den anledningen genomförde AGFO under hösten en enkät företag som sysslar med allt jordbruksteknik och insekter till marknadsplatser för lokal mat.

50 företag svarade och AGFO:s innovationsrapport är insikter utifrån de svaren.

📑  Hämta rapporten gratis här (pdf)

Radikala innovationer

Under hösten har AGFO talk haft tema Morgondagens radikala innovationer ihop med spännande paneler. Läs mer och se eventen i sin helhet:

Startups + storbolag = sant?

Vad hindrar svensk matinnovation? 

Hur kan innovation skapa ett hållbart matsystem?

💚 Gillade du det här? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev, signa upp gratis här

AGFO insightAgfo Talkinnovation

Frida Jonson

Lantbruksjournalist och bonddotter. Innehållsansvarig på AGFO.

MejlaTwitterFölj på Twitter

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!