Grundarna Lovisa MadÄs och Frida Jonson. Foto: Mikael Jansson, BRID

OmvÀrld

AGFO nominerade till Tidskriftspriset 2018!

đŸ’„ Genom att ta ett innovativt grepp kring en traditionell sektor har Agfo med data, möten och nyfikenhet lyckats etablera en ny mötesplats för en ny bransch. SĂ„ lyder delar av motiveringen. ”Otroligt kul, peppande och vĂ€ldigt hedrande”, sĂ€ger grundarna Frida Jonson och Lovisa MadĂ„s.

Sveriges Tidskrifter, som stĂ„r bakom Tidskriftspriset, delar varje Ă„r ut 14 priser bland annat till Ă„rets tidskrift och Ă„rets journalist. I Ă„r Ă€r AGFO nominerade i kategorin Årets Utvecklare. Priset ges till en person eller ett team som bidragit till att skapa nya spĂ€nnande digitala lösningar eller förbĂ€ttrat en redan befintlig kanal, ett system eller en produkt pĂ„ ett spĂ€nnande sĂ€tt.

SÄ hÀr lyder motiveringen:

”Agfo samlar jordbrukssektorn och matproducenter med olika redaktionella koncept. Genom att ta ett innovativt grepp kring en traditionell sektor har Agfo med data, möten och nyfikenhet lyckats etablera en ny mötesplats för en ny bransch.”

Frida Jonson och Lovisa MadÄs, grundare av AGFO:

– Otroligt kul, peppande och vĂ€ldigt hedrande att bli nominerade till ett sĂ„ prestigefullt pris! Det Ă€r ett kvitto pĂ„ att kombinationen rĂ€tt idĂ©, rĂ€tt team och rĂ€tt process lönar sig. Och att LRF Media Ă€r mediehuset som vĂ„gar ta ut nya riktningar. Hos oss pĂ„ AGFO Ă€r framtidens matsystem i fokus, och nomineringen ger oss extra energi att fortsĂ€tta driva förĂ€ndringen av matsystemet, sĂ€ger Lovisa MadĂ„s och Frida Jonson.

De nominerade Àr:

LRF Media Ă€r Ă€ven nominerade i kategorin ”Årets grepp” med Tidningen Lantmannens tĂ€vling MaltkornsmĂ€stare. ”HĂ€r Ă€r greppet som fĂ„tt korn pĂ„ vad som hĂ€nder pĂ„ fĂ€ltet. LantmĂ€nnens tĂ€vling lyckades lyfta en undanskymd gröda och engagera lĂ€sare, annonsörer, redaktion och experter. Sommartorkan var en utmaning, men idĂ©n har alla förutsĂ€ttningar att vĂ€xa.”

🏆 AGFO nominerades tidigare i Ă„r till Livsmedelspriset 2018.

FAKTA

Vinnaren koras vid Tidskriftsgalan den 7 november. AGFO:s Lovisa MadÄs Àr en av talarna under konferensen som föregÄr galan.

Årets Utvecklare belönas med 10 000 kr och ett diplom med en kort motivering.

Sveriges Tidskrifter, som stÄr bakom Tidskriftspriset, vill att priset ska verka för en hög kvalitet inom tidskriftsbranschen genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser.

Förra Ärets vinnare möter du hÀr

UpptÀck AGFO:

AGFO talks

AGFO weekly

AGFO insight

👉 Global kalender

👉 Spaningar

👉 Intervjuer

Sveriges TidskrifterTidskriftspriset

Julia Marcopoulos

Agronom, ekonom och researcher AGFO

MejlaTwitterFölj pÄ Twitter

AGFO tror pÄ morgondagens livsmedelskedja. Det gör Àven vÄra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bĂ€sta nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!