Grundarna Frida Jonsson och Lovisa MadÄs. Foto: Anna Bratt

OmvÀrld

AGFO nominerade till pris!

đŸ’„đŸ† AGFO Ă€r en av de nominerade till Livsmedelspriset 2018.

Sedan 1964 delar LivsmedelsFöreningen ut Livsmedelspriset till personer, organisationer eller företag som arbetar pÄ ett innovativt och inspirerande sÀtt.
Priset gĂ„r till ”personer, organisationer eller företag som pĂ„ ett inspirerande och innovativt sĂ€tt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsĂ€ttningar för att öka livsmedelsnĂ€ringens konkurrenskraft och utveckling”. 

Motiveringen Àr:

”Med sin stora energi och förmĂ„ga till att vara bĂ„de agila och superinnovativa har de utvecklat AGFO talk, AGFO growth och AGFO weekly förutom sin AGFO globala kalender och sina kartor över bĂ„de de innovativa företagen och de som verkar i stödsystemet för företagen.

Det jag gillar Àr deras entusiasm, vÀldiga nyfikenhet, mod och att de har ett djup och en trovÀrdighet i vad de gör. De hittar sÄ inspirerande nyheter och samtidigt vÄgar de utmana trenderna och frÄga sig om allt det som Àr trendigt ocksÄ Àr smart, klokt och riktigt!

Med hjĂ€lp av journalistik och tjĂ€nster inspirerar och accelererar de livsmedelsystemet. Och genom AGFO Growth knyter de ihop det vi gĂ€rna sett som en lĂ„ng livsmedelskedja (med en början och ett slut) till ett cirkulĂ€rt system, som kan och mĂ„ste samverka mycket bĂ€ttre för att Sverige ska bli det land som visar vĂ€gen till framtidens livsmedelssystem. Tillsammans kan vi utveckla en blomstrande nĂ€ring som löser de centrala samhĂ€llsutmaningarna och AGFO injicerar oss sannerligen med energi att göra det!”

Frida Jonson och Lovisa MadÄs, grundare av AGFO, sÀger i en kommentar:

– Det Ă€r fantastiskt roligt och smĂ„tt omvĂ€lvande att vara nominerade i det hĂ€r urstarka fĂ€ltet av inspirerande personer och företag. Nomineringen gör oss Ă€n mer taggade att fortsĂ€tta driva förĂ€ndringen av matsystemet för att möta de utmaningar vi stĂ„r inför. Vi lovar att fortsĂ€tta injicera energi i alla dess former!

De nominerade Àr:

HÀr kan du lÀsa alla motiveringarna.

Fakta:

Livsmedelspriset har sedan 1964 tilldelats företagsledare, innovatörer, forskare, produktutvecklare, marknadsförare, opinionsbildare och entusiaster.

Bland tidigare vinnare finns bland andra Simris Alg, The Smiling Group, Food for Progress, Svenskt kött, Mackmyra och Max.

Priset delas ut av LivsmedelsFöreningen, en ideell förening och en intresseorganisation för personer som Àr verksamma inom hela livsmedelskedjan.

LivsmedelsdagarnaLivsmedelspriset

Tipsa oss

Mejla

AGFO tror pÄ morgondagens livsmedelskedja. Det gör Àven vÄra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bĂ€sta nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!