Frida Jonson och Lovisa Madås. Foto: Anna Bratt

Spaning

Så tycker ni om vårt arbete

I sista spaningen för terminen avslöjar vi läsarnas betyg på Agfo. Dessutom reflektion från Borgeby fältdagar, tips på sommarläsning och stundande planer för hösten.

Välkommen till vårens sista Agfo weekly. Kul att du är här! Det betyder att du är nyfiken på framtidens matsystem. (Läser du via webben och inte är på Agfo weekly-listan, signa gärna upp dig!)

För några veckor sedan bad vi er att tycka till om Agfo. Stort tack för alla inspel! Självklart blir vi jätteglada över ett högt betyg (4,5 av 5) men ännu gladare över att få höra vad vi gör bra och vad vi bör ändra framåt. Transparens är ledord hos oss, därför kan du läsa kommentarerna här (pdf). Fortsätt gärna att tycka till, enkäten finns här.

Fotot i toppen är från Borgeby fältdagar, Sveriges största fältmässa. Frida och jag var där för att möta profiler, kolla in en självkörande traktor och lära oss mer om precisionsodling, som var årets tema. Extra roligt att alternativa grödor, som bovete, lupin och kidneybönor, lyftes fram under mässan. Årets snackis var torkan och de stora ekonomiska problemen som lantbrukare med framför allt med djur kan få grund av torkan. Det är krisläge. Nästa år är temat vatten (och potatis) på Borgeby fältdagar. Vi ser fram emot att följa nya innovationer inom detta viktiga område.

Nu tar Agfo weekly semester en stund. För att säkra sommarens läsning har vi satt ihop teman med intervjuer och spaningar:

🗑️Matsvinn

🤖Robotar

🥩Odlat kött

🐛Matinsekter

🌿Stadsnära inomhusodling

📡 Precisionsodling

🔬Genteknik

 

Vi ser fram emot en grymt spännande Agfo-höst och kan redan nu lova nya satsningar. Vilka ämnen vill du att vi tar upp under höstens Agfo talks? Hör gärna av dig!

Följ oss gärna i sociala medier, där fortsätter Agfo-flödet under sommaren.

Ha en bra sommar!

Ps. Du missar väl inte att följa företagen som pushar framtidens livsmedelskedja? Kolla här

Läs även:

Insikter från första året

”Ge oss ett år”. Det är juni 2017 och vi har just pitchat idén om en ny plattform som knyter ihop hela livsmedelskedjan: AGFO. Läs spaningen här

Lovisa Madås

Konsult AGFO

MejlaTwitterFölj på Twitter

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!