Lovisa MadÄs
Journalist och digital affÀrsutvecklare. Ansvarig AGFO.
AGFO:s Frida Jonson pratar agtech i ATL-tv, ny miljonsatsning pÄ mat och hÀlsa, och möt branschorganisationen med fokus pÄ vÀxtbaserade livsmedel. NÄgra av nyheterna i veckans omvÀrldsbevakning inom foodtech och agtech.
đ±Â Bra tips â skaffa AGFO weekly sĂ„ fĂ„r du vĂ„r omvĂ€rldsbevakning i din inbox! đ Signa upp hĂ€r
HĂ€r Ă€r en uppdaterad guide till poddarna med fokus pĂ„ framtid, mat, lantbruk och teknik. (Agfo.se) LĂ€s mer och lyssna hĂ€r â
Joel Glemne frĂ„n agtech-bolaget Skira möter Maria ÂBustamante, doktorand pĂ„ Handelshögskolan, i ett samtal om den digitala teknologins framtid inom jordbruket.(DN.se) LĂ€s mer hĂ€r â
Ărebro universitet har pekat ut mat och hĂ€lsa som ett fokusomrĂ„de och satsar nu 40 miljoner kronor pĂ„ att anstĂ€lla postdoktorer knutna till forskningsprojekt inom omrĂ„det. (Ărebrokuriren) LĂ€s mer hĂ€r â
Vegetariska alternativ till kött, fisk och fĂ„gel Ă€r numera lĂ€tta att hitta i svenska butiker. Alternativen gjorda pĂ„ svenska rĂ„varor Ă€r dock sĂ€llsynta. Följ med pĂ„ jakt efter helsvenska vegoprodukter. (Agfo.se) LĂ€s mer hĂ€r â
VĂ€xtbaserat Sverige Ă€r en ny branschorganisation som ska verka för att frĂ€mja omstĂ€llningen till produktion och konsumtion av vĂ€xtbaserade livsmedel. ”Det finns en enorm tillvĂ€xtpotential i den hĂ€r branschen”, sĂ€ger styrelseledamoten Lennart Bjurström. (Livsmedel.se) LĂ€s mer hĂ€r â
Det pratas teknik, vatten, innovation och framtidens mat nĂ€r Agfo-Frida gĂ€stade ATL i livestudion under Borgeby fĂ€ltdagar. (ATL) Titta hĂ€r, Frida Ă€r med 40 minuter in i programmet â
I nya rapporten âGoda exempel â FramgĂ„ngsrecepten frĂ„n nĂ„gra av vĂ€rldens bĂ€sta matlĂ€nder och livsmedelsföretagâ analyseras andra lĂ€nders framgĂ„ngsfaktorer nĂ€r det gĂ€ller forskning och export. (LI.se) HĂ€mta rapporten hĂ€r â
âšTrendspaningar, intervjuer och omvĂ€rldsbevakning â direkt till din inbox! Signa upp pĂ„ AGFO weekly
OmvÀrld
Lyckat försök med precisionsodling, matinvesterare har bytt fokus och en pytteliten hjĂ€lte i utvecklingen av cellbaserat kött. Detta och mer […]
OmvÀrld
/ TĂ€vlingen Ă€r nu avslutad /. I mars hĂ„lls Food Hack by Krinova & Formas, en innovationstĂ€vling och matkonferens. Nu […]
OmvÀrld
đ„ Vad Ă€r mjölk i framtiden och vilka vĂ€rden blir viktiga framöver? Följ med nĂ€r vi spanar in i framtiden. Profilerna […]
OmvÀrld
Framtidens matkonsumtion syns nu i Kina, nĂ€rproducerat och vego vĂ€xer mer Ă€n eko och storföretag gĂ„r samman för Ă„teranvĂ€ndbara förpackningar. […]
OmvÀrld
Quinoa fĂ„r nytt anvĂ€ndningsomrĂ„de, fĂ€ltrobotar fick fet investering och kan getkött blir Ă„rets trendigaste kött? Detta och mer nĂ€r vi […]