OmvÀrld

AGFO gÀstar tv-studion

AGFO:s Frida Jonson pratar agtech i ATL-tv, ny miljonsatsning pÄ mat och hÀlsa, och möt branschorganisationen med fokus pÄ vÀxtbaserade livsmedel. NÄgra av nyheterna i veckans omvÀrldsbevakning inom foodtech och agtech.

Poddarna att lyssna pÄ i sommar

HĂ€r Ă€r en uppdaterad guide till poddarna med fokus pĂ„ framtid, mat, lantbruk och teknik. (Agfo.se) LĂ€s mer och lyssna hĂ€r ➔

Om innovation i jordbruket

Joel Glemne frĂ„n agtech-bolaget Skira möter Maria ­Bustamante, doktorand pĂ„ Handelshögskolan, i ett samtal om den digitala teknologins framtid inom jordbruket.(DN.se) LĂ€s mer hĂ€r ➔

Miljonsatsning pÄ mat och hÀlsa

Örebro universitet har pekat ut mat och hĂ€lsa som ett fokusomrĂ„de och satsar nu 40 miljoner kronor pĂ„ att anstĂ€lla postdoktorer knutna till forskningsprojekt inom omrĂ„det. (Örebrokuriren) LĂ€s mer hĂ€r ➔

Ett helsvenskt proteinskifte fÄr vÀnta

Vegetariska alternativ till kött, fisk och fĂ„gel Ă€r numera lĂ€tta att hitta i svenska butiker. Alternativen gjorda pĂ„ svenska rĂ„varor Ă€r dock sĂ€llsynta. Följ med pĂ„ jakt efter helsvenska vegoprodukter. (Agfo.se) LĂ€s mer hĂ€r ➔

”Det finns en enorm tillvĂ€xtpotential”

VĂ€xtbaserat Sverige Ă€r en ny branschorganisation som ska verka för att frĂ€mja omstĂ€llningen till produktion och konsumtion av vĂ€xtbaserade livsmedel. ”Det finns en enorm tillvĂ€xtpotential i den hĂ€r branschen”, sĂ€ger styrelseledamoten Lennart Bjurström. (Livsmedel.se) LĂ€s mer hĂ€r ➔

Agfo gÀstar tv-studion

Det pratas teknik, vatten, innovation och framtidens mat nĂ€r Agfo-Frida gĂ€stade ATL i livestudion under Borgeby fĂ€ltdagar. (ATL) Titta hĂ€r, Frida Ă€r med 40 minuter in i programmet ➔

Ny rapport pekar ut framgÄngsfaktorer

I nya rapporten ”Goda exempel – FramgĂ„ngsrecepten frĂ„n nĂ„gra av vĂ€rldens bĂ€sta matlĂ€nder och livsmedelsföretag” analyseras andra lĂ€nders framgĂ„ngsfaktorer nĂ€r det gĂ€ller forskning och export. (LI.se) HĂ€mta rapporten hĂ€r ➔

Lovisa MadÄs

Grundare AGFO

MejlaTwitterFölj pÄ Twitter

AGFO tror pÄ morgondagens livsmedelskedja. Det gör Àven vÄra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bĂ€sta nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!